Кондитерські вироби

Додано: 23 лютого 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 525 разів
10 запитань
Запитання 1

Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення

варіанти відповідей

 

На натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати

  

На перші страви, основну страву та десерт

 

 На «перші страви» (англ. first course), «другі страви» (англ. second course) та «солодкі страви»

 

На борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв 

Запитання 2

Кондитерські вироби поділяються на

     

        

варіанти відповідей

 Цукрові, борошняні, молочні

 Карамель, цукерки, тістечка, кекси, мармелад       

 Борошняні, цукрові

Запитання 3

У чому полягає особливість кондитерських виробів

    

варіанти відповідей

   У їх високій харчовій цінності

     

У біологічно-активних речовинах

Запитання 4

Що таке тісто приготування

     

     

    

варіанти відповідей

  Це приготування тіста

  Змішування борошна з компонентами рецептури і формування зв’язаної  гідратованої маси

    Змішування борошна з яйцями, молоком, цукром, маслом

Запитання 5

Оберіть основні системи розділу тіста

   

      

варіанти відповідей

    Пластично-в’язке, пружне, пластичне, слабоструктурне

  Пружно-пластично-в’язке,пластично-в’язке, слабоструктурне

  

      Затяжне, здобне, бісквітне

Запитання 6

Способи замішування тіста

    

      

         

варіанти відповідей

  Звичайний, подовжений, інтенсивний

  Додавання рідини в борошно

 Додавання борошна в рідину

Запитання 7

Визнач правильну послідовність обробки й випікання виробів із дріжджового тіста

      

          

        

       

варіанти відповідей

Розподіл на шматки,округлення, формування,попереднє вистоювання,остаточне вистоювання та оброблення

Округлення, розподіл на шматочки, формування, остаточне вистоювання та оброблення

Розподіл на шматочки,попереднє вистоювання,формування, остаточне вистоювання та оброблення

Розподіл на шматочки, округлення, попереднє вистоювання, формування, остаточне вистоювання та оброблення

Запитання 8

Для чого необхідно просіювати борошно?

варіанти відповідей

для видалення сторонніх залишків

для збагачення борошна повітрям, для видалення сторонніх залишків

для збільшення об’єму борошна

для більшого дозрівання борошна

Запитання 9

Сила борошна це:               

варіанти відповідей

здатність борошна поглинати вологу

 здатність утворювати тісто з певними властивостями

здатність борошна  мати газоутримуючі властивості

здатність борошна мати еластичну клейковину

Запитання 10

Борошно - це:

        

варіанти відповідей

порошкоподібний продукт розмелювання зернових

 порошкоподібний продукт розмелювання картоплі

порошкоподібний продукт розмелювання крупи

порошкоподібний продукт, білого кольору отриманий з буряка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест