Контрольна робота №2

Додано: 22 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
7 запитань
Запитання 1

Речовини, що регулюють смак продукту :

варіанти відповідей

Цукор

Глутамат натрію

Карагінан

Рис ферментований

Запитання 2

Речовини, що поліпшують зовнішній вигляд продукту:

варіанти відповідей

барвники

загусники

вибілювачі

стабілізатори

Запитання 3

Речовини, що регулюють консистенцію та формують структуру:

варіанти відповідей

загусники

стабілізатори кольору

регулятори кислотності

емульгатори

Запитання 4

Харчові добавки – це 

варіанти відповідей

це природні сполуки та хімічні речовини, які ми не вживаємо у їжу самостійно, але в обмежених кількостях з різними продуктами вони потрапляють до нашого організму чи не щодня

це природні сполуки та хімічні речовини, які ми добавляємо собі у їжу

це речовини, що збільшують в'язкість продуктів, що загущують їх.

 натуральні і синтетичні харчові добавки, що мають специфічний солодкий смак різної інтенсивності.

Запитання 5

НА ЩО ЗВЕРТАЄМО УВАГУ ПІД ЧАС ВИБОРУ ПРОДУКТІВ?

варіанти відповідей

ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД

СМАК

КОЛІР

ПОСТАЧАЛЬНИК

УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ

КРАЇНА ВИРОБНИК

ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ

ІМПОРТЕР

Запитання 6

Харчові отруєння - це

варіанти відповідей

це важкий стан, викликане проникненням в організм хімічних речовин

шкідливі ефекти спричинені вживанням отруйних речовин

це патологічна реакція організму людини, що викликається нетиповою відповіддю імунної системи на проникнення того чи іншого харчового продукту

хвороби, які виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини

Запитання 7

Харчове отруєння грибами : перша допомога

варіанти відповідей

Промити шлунок

Прийняти сорбент

Прийняти знеболювач

Відновити водно-сольовий баланс

Подихати свіжим повітрям

Викликати швидку

Прийняти неминучу смерть

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест