контрольна робота "Населення" 8 кл

Додано: 21 квітня 2021
Предмет: Географія, 8 клас
Тест виконано: 38 разів
11 запитань
Запитання 1

«Старіння нації» викликає зменшення частки працездатного населення, посилює тиск на медичні й соціальні установи, важким тягарем податків лягає на плечі працівників, а також спричинює.............

варіанти відповідей

збільшення механічний прирост

збільшення природного прирост

зменьшення природного приросту

демографічний вибух

Запитання 2

ранні шлюби, залежне становище жінки у родині, переважання сільського способу життя, релігійні забобони тощо. Це характерно для.....

варіанти відповідей

Другий тип відтворення населення

Перший тип відтворення населення

для обох типів

Запитання 3

Після розпаду британської, французької та португальської колоніальних імперій повернулися на батьківщину колоністи. У 1990-х pоках найбільші потоки емігрантів спостерігалися на Балканах під час громадянської війни, що стала наслідком розпаду Югославії на низку держав. Яка це міграція?

варіанти відповідей

Релігійна

Економічна

Політична

інтектуальна

Запитання 4

Родина Петренко живе у селі, кожного дня тато їздить на роботу у місто. це .....

варіанти відповідей

це не є міграцією, бо тато повертається додому

це емиграція

це постійна міграція

це маятникова міграція

це сезонна міграція

Запитання 5

Розв’яжіть задачу

Чисельність населення країни на 01.01.2019 становила 100 млн. осіб. Визначте, якою стала чисельність населення (у млн. осіб) на 01.01 2020 р., якщо в цій країні коефіцієнт народжуваності 15 осіб на 1000 жителів, коефіцієнт смертності 8 осіб на 1000 жителів, сальдо міграції 300 тис. осіб.

варіанти відповідей

102

100

101

99

Запитання 6

оберить правильне...

варіанти відповідей

Піраміда являє собою двобічну гістограму розподілу чоловіків (праворуч) і жінок (ліворуч) за їхнім віком на одній ординаті. На вертикальній осі позначають вікові інтервали (одно- чи п’ятирічні), а на горизонтальній – абсолютну кількість (або частку) окремих вікових груп населення.

Піраміда являє собою двобічну гістограму розподілу чоловіків (ліворуч) і жінок (праворуч) за їхнім віком на одній ординаті. Нагоризонтальній осі позначають вікові інтервали (одно- чи п’ятирічні), а на вкртикальній – абсолютну кількість (або частку) окремих вікових груп населення.

Піраміда являє собою двобічну гістограму розподілу чоловіків (ліворуч) і жінок (праворуч) за їхнім віком на одній ординаті. На вертикальній осі позначають вікові інтервали (одно- чи п’ятирічні), а на горизонтальній – абсолютну кількість (або частку) окремих вікових груп населення.

Піраміда являє собою двобічну діаграмьа розподілу чоловіків (ліворуч) і жінок (праворуч) за їхнім віком на одній ординаті. На вертикальній осі позначають вікові інтервали (одно- чи п’ятирічні), а на горизонтальній – відносна кількість (або частку) окремих вікових груп населення.

Запитання 7

Сільське населення переважає 

варіанти відповідей

Африка і Австралія

Азія і Африка

Австралія і Африка

Запитання 8

Рурська агломерація на заході Німеччини.......

варіанти відповідей

моноцентрична

біцентрична

поліцентрична

мегаполис

Запитання 9

Унаслідок цього формуються великі міські агломерації. Причому в ядрі такої агломерації живе лише 1/3–1/4 частина населення. Основна ж маса людей мешкає в передмістях і містах-супутниках. ..

варіанти відповідей

хибна урбанізація

урбанізація

субурбанізація

рурбанізація

Запитання 10

частина населення держави, національність якої визначає офіційне найменування цієї держави.

варіанти відповідей

Політична нація

Національність

Титульна нація

Запитання 11

Вони живуть у басейні Прип’яті та її приток. З давніх-давен займалися полюванням, пасічництвом, рибальством, скотарством, землеробством. Вони вирізняються своєю давньою обрядовістю, звичаями, традиціями, особливостями пісенного фольклору.

варіанти відповідей

поліщуки

подоляни

русини

лемки

гуцули

литвини

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест