контрольна робота по організації за звданням адміністраціі

Додано: 8 грудня
Предмет: Технології, 10 клас
20 запитань
Запитання 1

Яку з перерахованих функцій не виконують заклади ресторанного господарства:

варіанти відповідей

виробництво кулінарної продукції;

реалізація кулінарної продукції;

організація споживання їжі;

утилізація відходів кулінарної продукції

Запитання 2

Найбільш комфортабельне підприємство харчування, в якому організація харчування поєднується з улаштуванням дозвілля споживачів:

варіанти відповідей

їдальня;

ресторан;

закусочна

 бар.

Запитання 3

Що з перерахованого обладнання не використовується в рибному цеху:

варіанти відповідей

м’ясорубка;

виробничий стіл;

електроплита;

ванна мийна;

Запитання 4

Робоче місце – це частина цеху


варіанти відповідей

де здійснюється закінчена стадія виробничого процесу;

на якій процес роботи здійснюється одним або групою працівників, що виконують певні операції;

на якій процес роботи здійснюється одним працівником.

де здійснюється початкова стадія виробничого процесу

Запитання 5

В якому цеху проводять обробку риби?

варіанти відповідей

Холодному; 

Гарячому ;

Рибному;

Овочевому

Запитання 6

В м’ясному цеху обробні дошки повинні мати маркування:

варіанти відповідей

МС;

ХЦ;

РС;

О.С

Запитання 7

Приміщення для обробки овочів повинно бути зв`язано з:

варіанти відповідей

роздачею ;

комірчиною для їх зберігання;

доготівельними цехами;

мийною столового посуду

Запитання 8

Як зберігають обробні дошки

варіанти відповідей

У вертикальному стані на столі

 У горизонтальному стані на столі

У вертикальному стані у шухляді

У горизонтальному стані під столом

Запитання 9

При організації робочого місця ніж кладуть

варіанти відповідей

Попереду дошки

З правої сторони дошки

З лівої сторони дошки

Позаду дошки

Запитання 10

В якому цеху одночасно проводять обробку м’яса та риби?

варіанти відповідей

м’ясо- рибному

м’ясному

гарячому

рибному

Запитання 11

Для ручної обробки ріпчастої цибулі застосовують:

варіанти відповідей

Звичайний стіл

спеціальні столи з двома отворами

спеціальні столи з бортиками

спеціальні столи з витяжками

Запитання 12

Довжина робочого місця за столом має бути:

варіанти відповідей

1,7 – 2 м

1,25 - 1,5 м

0,5 – 1 м

Запитання 13

У ресторанах класу люкс не використовують посуд:


варіанти відповідей

скляний;

порцеляновий;

мельхіоровий;

пластмасовий.

Запитання 14

В технологічній схемі обробки м’яса відсутній етап

варіанти відповідей

потрошіння

обвалювання

жилкування

промивання

Запитання 15

Розморожування птиці відбувається протягом:

варіанти відповідей

30 с.;

10-12 год;

4-6 год;

12-18 год.

Запитання 16

Універсальні робочі місця призначені для ....

варіанти відповідей

використання однотипних операцій.

використання однотипних, а іноді і різних операцій.

використання за особистими потребами

використання різних операцій

Запитання 17

Як розміщують інстумент на робочому місці?

варіанти відповідей

На робочому місці розміщують лише ті інструменти, які необхідні для виконання конкретної роботи. Інструмент, який беруть правою рукою, розміщують праворуч, той, що беруть лівою, - ліворуч; який беруть частіше, розміщують ближче до себе, а той, що використовують рідше, - далі.

Під верстатом

Подалі від себе

Як завгодно

Запитання 18

Яку рибу залежно від розміру та розробки розморожують у воді:

варіанти відповідей

дрібну

велику,

блоки філе риби.

Кругляки

Запитання 19

В якому цеху здійснюється первинна обробка овочів?

варіанти відповідей

в гарячому цеху

в овочевому цеху

в холодному цеху

в спеціалізованому

Запитання 20

Обробка птиці складається із операцій:

варіанти відповідей

промивання--> відтаювання --> опалювання --> видалення дзьобів, ніжок, крил --> потрошіння --» смаження --> розруб на порції

розморожування -->обсмалювання -->відрубування голови,шийки, ніжок, крилець-->потрошіння, промивання,обсушування і заправляння або приготування напівфабрикатів.

розруб на порції --> відтаювання --> опалювання --> видалення дзьобів, ніжок, крил .

видалення дзьобів, ніжок, крил -->жиловки -»зачистка напівфабрикатів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест