Контрольна робота з теми "Гриби"

Додано: 22 вересня 2022
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 85 разів
13 запитань
Запитання 1

Клітинна стінка грибів в основному утворена з:

варіанти відповідей

муреїну

целюлози

лігніну

хітину

Запитання 2

Чим відрізняються клітини грибів від клітин рослин ?

варіанти відповідей

наявністю мітохондрій

наявністю ядра

відсутністю вакуолі

відсутністю хлоропластів

Запитання 3

Тіло багатоклітинних грибів утворене:

варіанти відповідей

спорофітами

ризоїдами

гіфами

плазмодіями

Запитання 4

Міцелієм називають:

варіанти відповідей

сукупність ризоїдів

сукупність коренів


сукупність амебоїдів

сукупність гіфів

Запитання 5

Нестатеве розмноження грибів відбувається за рахунок:

варіанти відповідей

гамет

спор

пилку

антеридіїв

Запитання 6

За типом живлення гриби не бувають:

варіанти відповідей

гетеротрофами

автотрофами

сапротрофами

паразитами

Запитання 7

Співжиття між грибом та коренем рослини називають:

варіанти відповідей

симбіориза

макрориза

мікориза

мегариза

Запитання 8

Головною особливістю шапинкових грибів є те, що вони:

варіанти відповідей

утворюють міцелій

мають багатоклітинний міцелій

утворюють плодові тіла, що мають ніжку та шапинку

є гетеротрофами

Запитання 9

За будовою нижньої частини шапинки плодові тіла поділяють на:

варіанти відповідей

трубчасті та трабекулярні

трубчасті та пластинчаті

трубчасті та решітчасті

трубчасті та напівсферичні

Запитання 10

Якою є головна функція плодового тіла шапинкового гриба?

варіанти відповідей

збільшення площі міцелію для фотосинтезу

збільшення площі міцелію для всмоктування дощової води

збільшення кормової бази для лісових тварин

утворення, захист та розповсюдження спор

Запитання 11

До їстівних грибів відносять:

варіанти відповідей

підберезовик, сироїжка, бліда поганка

підберезовик, сироїжка, підосичник

підберезовик, мухомор, підосичник

підберезовик, опеньок сірчано-жовтий, підосичник

Запитання 12

До отруйних грибів відносять:

варіанти відповідей

підберезовик, сироїжка, підосичник

підберезовик, білий гриб, польський гриб

мухомор, опеньок сірчано-жовтий, бліда поганка

підберезовик, підосичник, польський гриб

Запитання 13

У чому особливість умовно-їстівних грибів?

варіанти відповідей

їх заборонено збирати

їх дозволено споживати в сирому вигляді

вони стають придатними до споживання після кулінарної обробки

вони не мають неприємного смаку і не містять отруйні речовини

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест