Контрольне заняття№5 Теплова кулінарна обробка продуктів

Додано: 26 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 387 разів
15 запитань
Запитання 1

Основними способами теплової кулінарної обробки є:


варіанти відповідей

смаження

запікання

варіння

Запитання 2

Припускання - це:


варіанти відповідей

варіння на водяній бані

варіння в невеликій кількості рідини

варіння на пару

Запитання 3

 Смаження у фритюрі проводять при tº жиру:



варіанти відповідей

160 – 180ºС

150 – 160ºС

140 – 150ºС

Запитання 4

 Для тушкування продукти попередньо:


варіанти відповідей

запікають

відварюють

обсмажують

Запитання 5

 Пасерування - це:



варіанти відповідей

короткочасне обсмажування продуктів

короткочасне варіння з наступним обсмажуванням

короткочасне обшпарювання продукту окропом

Запитання 6

Випікання - це:



варіанти відповідей

смаження на відкритому вогні

доведення до кулінарної готовності продукту в жаровій шафі

смаження борошняних виробів у жаровій шафі

Запитання 7

Маса риби, м’яса, птиці, субпродуктів після теплової обробки зменшується за рахунок процесів:



варіанти відповідей

клейстеризації

гідролізації

коагуляції

Запитання 8

Красива золотиста скоринка при смаженні картоплі, випіканні борошняних виробів утворюється за рахунок процесів:



варіанти відповідей

денатурації

карамелізації

декстринізації

Запитання 9

 Рафіновані рослинні олії мають такі властивості:

варіанти відповідей

виражені смак і запах

мають інтенсивне забарвлення і запах

прозорі і без запаху

Запитання 10

Яку стадію очищення проходить олія, щоб при нагріванні вона не шумувала:


варіанти відповідей

дезодорація

нейтралізація

гідратація

Запитання 11

Маргарин столовий молочний можна використовувати для:



варіанти відповідей

заправлення молочних супів, соусів, гарнірів

пасерування овочів, для тіста

бутербродів

Запитання 12

Кулінарні жири - це:



варіанти відповідей

суміш саломасу з рафінованими рослинними та топленими тваринними жирами

суміш саломасу з рафінованими рослинними оліями

суміш рослинних та тваринних жирів

Запитання 13

В якісного вершкового масла поверхня зрізу повинна бути:



варіанти відповідей

блискуча, з великими краплями вологи

сильно блискуча, суха на вигляд

слабко блискуча, суха на вигляд або з одинокими крапельками вологи

Запитання 14

Топлене масло виробляють із:



варіанти відповідей

суміші вершкового масла і маргарину

вершкового масла з дефектами

якісного вершкового масла шляхом перетоплювання

Запитання 15

Тваринні топленні жири можна використовувати для:



варіанти відповідей

заправляння каш, гарнірів

смаження сирників

смаження м’яса, птиці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест