Контрольне завдання 36 та

Додано: 27 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 78 разів
15 запитань
Запитання 1

Риба якої родини має найбільшу харчову і смакову цінність:



варіанти відповідей

коропові


осетрові

оселедцеві

Запитання 2

До якої родини риб відносять сьомгу:



варіанти відповідей

осетрові

лососеві

окуневі

Запитання 3

 Рибу можна розморожувати так:


варіанти відповідей

у теплій воді

на повітрі

у холодній підсоленій воді

Запитання 4

При вимочуванні риби у змінній воді воду беруть:

варіанти відповідей

удвічі більше, ніж риби

утричі більше, ніж риби

у рівній кількості

Запитання 5

При обробці риби для використання цілою необхідно:




варіанти відповідей

видалити зябра і очі

відрізати голову

видаляти нутрощі через отвір відтинання голови

Запитання 6

Пластування риби - це:



варіанти відповідей

зрізання м’якоті зі шкіри

зрізання реберних кісток

ділення обробленої риби на 2 філе

Запитання 7

У порційному шматочку-кругляку є:



варіанти відповідей

шкіра, м’якоть

шкіра, м’якоть, реберні кістки

шкіра, м’якоть, реберні, хребтова кістки

Запитання 8

При обробці риби на чисте філе відходи складають:



варіанти відповідей

43%

48% – 49%

50% – 68%

Запитання 9

Щоб з лина зняти луску, необхідно:


варіанти відповідей

обчистити ножем слиз, а потім луску

занурити рибу в окріп на 20-30 сек., а потім у холодну воду

занурити рибу в холодну воду, а потім в окріп на 20-30 сек.

Запитання 10

 У судака обробку починають:




варіанти відповідей

з видалення нутрощів

з видалення спинного плавника

зі зняття луски

Запитання 11

Н/ф „Котлети рибні” мають форму:


варіанти відповідей

овально-приплюснуту

приплюснуто-округлу

овально-приплюснуту з загостреним кінцем

Запитання 12

„Биточки рибні” мають розмір:




варіанти відповідей

діаметр 6 см., висота 2 см.

довжина 12 см., ширина 6 см., висота 1 см.

довжина 12 см., ширина 5 см., висота 2 см.

Запитання 13

Н/ф „Рулет рибний січений” має паніровку:



варіанти відповідей

сухарну

борошняну

льєзон, сухарі

Запитання 14

У котлетну масу для тюфтельок рибних додають:



варіанти відповідей

сиру ріпчасту цибулю

пасеровану ріпчасту цибулю

сирі яйця та цибулю

Запитання 15

Рибна котлетна маса при зберіганні стане сірою і з неприємним запахом, якщо:



варіанти відповідей

маса пісна

використали житній хліб

у масу додали часник або цибулю заздалегідь

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест