Харчові інфекції

Додано: 27 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 6 разів
12 запитань
Запитання 1

Джерелом розповсюдження сибірської виразки є? 

варіанти відповідей

хворі тварини

інфікційні рослини

хворі люди

Запитання 2

У яких формах сибірська виразка проявляється у людини? 

варіанти відповідей

шкірна

легенева

кишкова

шлункова

Запитання 3

Туберкульоз це інфекційне захворювання яке викликається?

варіанти відповідей

туберкульозною паличкою

туберкульозним коконом

туберкульозними вірусами

спорами

Запитання 4

Як використовують молоко тварин хворих на сибірську виразку?

варіанти відповідей

дозволено готувати консервовані продукти

підлягає знищенню

використовують для приготування страв що проходять термічну обробку

заморожують, після чого використовують для приготування страв

Запитання 5

Найсприятливіша температура для розвиткупалички Коха?

варіанти відповідей

36,6°С

40°С

37°С

25°С

Запитання 6

Бруцельоз це захворювання, що викликається?

варіанти відповідей

бактеріями коками

паличкоподібними бактеріями

вібріонами

спірилами

Запитання 7

Ящур це захворювання що викликається?

варіанти відповідей

бактеріями

вірусом

пріонами

спорами бактерій

Запитання 8

Як використовують яйця птиці що хворія на туберкульоз?

варіанти відповідей

можна використовувати в кулінарному та кондитерському виробництві

підлягають утилізації

можна використовувати в кондитерському виробництві

Запитання 9

Як використовують м'ясо тварин, що хворіли на туберкульоз?

варіанти відповідей

пдлягає утилізації

можна використовувати лише після трьохгодинного варіння великими шматками

можна використовувати після варіння протягом 20 хвилин

Запитання 10

Оптимальна температура розвитку бактерій що викликають бруцельоз є?

варіанти відповідей

55°С

37°С

41°С

25°С

Запитання 11

Чи можна заразитися на туберкульоз через споживання молока від хворих тварин?

варіанти відповідей

так, можна

ні, не можна

так, можна якщо вживати молоко, що не піддавалиось термічній обробці

Запитання 12

Холерний вібріон гине при температурі

варіанти відповідей

100°С

90°С

55°С

37°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест