Корисні та шкідливі бактерії

Додано: 3 листопада 2020
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 1153 рази
20 запитань
Запитання 1

Завдяки діяльності молочнокислих бактерій виробляють

варіанти відповідей

Вершкове масло

Вершки

Кефір

Йогурт

Запитання 2

Укажіть способи розмноження бактерій:


варіанти відповідей

спорами

поділом клітини

брунькуванням


відокремленням ділянок нитки

Запитання 3

Чи можуть бути бактерії корисними для людини?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

Серед поданих бактерій виберіть корисну?

варіанти відповідей

Біфідобактерія

Сальмонела

Паличка Коха

Чумна паличка

Запитання 5

Із запропонованого переліку оберіть середовища існування бактерій

варіанти відповідей

водне

грунтове

наземно-повітряне

на поверхні або в середині інших організмів

всі відповіді вірні

Запитання 6

Вкажіть бактерій, які здатні вбирати азот з повітря:

варіанти відповідей

пурпурні бактерії 

зелені бактерії 

ціанобактерії

бульбочкові бактерії

Запитання 7

Як називають бактерій, що розкладають органічні речовини БЕЗ участі КИСНЮ?

варіанти відповідей

прокаріоти

еукаріоти

аероби

анаероби

Запитання 8

Бактерії, які живляться органічними речовинами живих організмів

варіанти відповідей

Автотрофи

Гетеротрофи

Паразити

Міксотрофи

Запитання 9

Бактерії, що живуть спільно з іншими організмами і часто приносять їм відчутну користь

варіанти відповідей

Паразити

Сапрофіти або сапротрофи

Симбіонти

Хижаки

Запитання 10

Виберіть бактерії,продуктом діяльності яких є йогурт?

варіанти відповідей

Біфідобактерії

Молочно-кислі бактерії

Паличка Коха

Рикетсія

Запитання 11

Яку бактерію використовує генна інженерія для отримання інсуліну й інтерферону

варіанти відповідей

Паличку Коха

Кишкову паличку

Холерний вібріон

Ціанобактерії

Запитання 12

Якщо їсти варення із банки, в якій воно зберігається, то через деякий час воно скисне. Це станеться тому, що:

варіанти відповідей

металева ложка спричинила це

у варенні є бактерії, які призвели до цього

бактерії потрапили у варення разом із слиною на ложці і спричинили бродіння

вірного варіанту відповіді немає

Запитання 13

Людина заражається хвороботворними бактеріями через:

варіанти відповідей

недотримання правил особистої гігієни

вживання некип'яченої води

вживання немитих овочів і фруктів

всі варіанти вірні

Запитання 14


Оберіть хвороби, що мають бактеріальне походження:

варіанти відповідей

чума

тиф

правець

ангіна

вітряна віспа

грип


СНІД


гепатит

Запитання 15

Лікування бактеріальних захворювань проводять за допомогою...

варіанти відповідей

стерилізації

вакцинації

антибіотиків

дієт

Запитання 16

Одноразове нагрівання рідин харчових продуктів до температури, яка нижче за температуру кипіння на нетривалий час (від секунди до 30 хвилин), з метою знищення бактерій, що містяться в цих рідинах

варіанти відповідей

Стандартизація

Стерилізація

Пастеризація

Утилізація

Запитання 17

Бактерії-пневмококи виликають захворювання

варіанти відповідей

Туберкульоз

Ангіну

Пневмонію

Скарлатину

Запитання 18

Епідемії, які охоплюють територію багатьох країн або цілих континентів, називають

варіанти відповідей

Епідемія

Пандемія

Пневмонія

Стрептодермія

Запитання 19

Для боротьби з хвороботворними бактеріями застосовують :

варіанти відповідей

антибіотики

бактеріофаги

щеплення

організовують роботу по ліквідації осередків зараження

Запитання 20

Щоб припинити розмноження бактерій, продукти 

варіанти відповідей

пастеризують

зберігають на холоді

висушують (в'ялення або копчення)

солять або маринують

витримують в теплому місці

зволожують

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест