Ковбасні вироби, м’ясо-копченості, консерви

Додано: 4 січня
Предмет:
14 запитань
Запитання 1

Ковбасні вироби — це 

варіанти відповідей

ковбаси варені, фаршировані, напівкопчені, копчені, варено-копчені та ін.

варене і смажене великим шматком, варений язик, шинка, бужени­на

ковбаси , м'ясні хлібці, сальтисони, холодці, паштети промислового виробництва

Запитання 2

М'ясопродукти для приготування холодних страв попередньо

варіанти відповідей

за­чищають, видаляють кістки, знімають шкіру, зрізують зайвий жир

обсмажують великим шматком, охолоджують, знімають засохлу кірочку, нарізують упоперек волокон тоненькими шматочками

розби­рають на зручні для нарізування частини.


Запитання 3

Ковбаси — це 

варіанти відповідей

вироби з м'ясного фаршу в оболонці, які пройшли теплову об­робку і готові для вживання

вироби з м'ясного фаршу , які не пройшли теплову об­робку

вироби з м'яса і субпродуктів, які поміща­ють в оболонку, варять, пресують і охолоджують

Запитання 4

За показниками якості Варені ковбаси поділяють 

варіанти відповідей

вищий, І і II сорти

люкс, І і II сорти

І і II сорти,брак

Запитання 5

Напівкопчені ковбаси за якістю бувають

варіанти відповідей

вищого сорту — Полтавська, Краківська, Таллін-ська, Українська смажена, Мисливські ковбаски, І — Українська, Одеська, Сви­няча, Мінська;

вищого сорту І ; II ; III сорту 

люкс,

І ; II сорту 

Запитання 6

Сирокопчені ковбаси за органолептичними показниками якості виробляють 

варіанти відповідей

вищого сорту; І ,ІІ сорту


найвищий сорт; І, ІІ,ІІІ сорту.


вищого сорту — Сервелат, Невська, Яловича, Свиняча; І сорту — Любительська.


Запитання 7

М'ясні хлібці — це 

варіанти відповідей

варено-копчений м'ясний фарш в оболонці

вироби з м'ясного фаршу в оболонці, які пройшли теплову об­робку і готові для вживання

запечений у формах м'ясний фарш

Запитання 8

За якими показниками слід визначати  якість ковбас

варіанти відповідей

За формою вони плоскі або округлі, на розрізі видно шматочки фаршу, між якими знаходиться застиглий бульйон. 

за зовнішнім виглядом, видом фаршу на розрізі батона, консистенцією фаршу, запахом, кольором, смаком, вмістом кухонної солі, вологи, крохмалю і нітратів

Свіжі ковбаси повинні мати суху міцну оболонку, яка шільно прилягає до фар­шу, без наявності нальоту плісняви на поверхні. Фарш сирокопчених ковбас і м'яс­них хлібців на розрізі рожевий і світло-рожевий, однорідний, рівномірно пере­мішаний

Запитання 9

На підприємствах громадського харчування ковбасні вироби сумнівної якості не дозволяється приймати

варіанти відповідей

які мають суху міцну оболонку, яка шільно прилягає до фар­шу, без наявності нальоту плісняви на поверхні

які мають фарш сирокопчених ковбас і м'яс­них хлібців на розрізі рожевий і світло-рожевий, однорідний, рівномірно пере­мішаний.

які мають забруднену оболонку, наплив фаршу над оболонкою

які мають пухкий фарш, сірі плями і великі пустоти, кислуватий, затхлий запах, жовтий колір шпику

Запитання 10

Вкажіть термін зберігання варених ковбас

варіанти відповідей

при температурі не нижче 0 і не вище 8 °С та відносній вологості повітря 75-85 %,не більше 48 год з дня виготовлення

при температурі 12-15 °С і відносній вологості повітря 75-78 % не більше 10 діб

при температурі не нижче 0 і не вище 4 °С та відносній вологості повітря 65-75 %,не більше 24 год з дня виготовлення

Запитання 11

Вкажіть термін зберігання сирокопчених ковбас

варіанти відповідей

при температурі 12-15 °С і відносній вологості повітря 75-78 % не більше 10 діб

при температурі 12-15 °С і відносній вологості повітря 75-78 % - 30 діб і більше

при температурі не нижче 0 і не вище 8 °С та відносній вологості повітря 75-85 %.- 30 діб і більше

Запитання 12

М'ясні консерви – це 

варіанти відповідей

вироби з м'яса, м'ясних субпродуктів, ковбасного фаршу, які можуть бути герметично закупорені в банки та пастерелізовані, а можуть бути і не закупорні

вироби які готують з попередньо зварених м'яса і субпродуктів, які поміща­ють в оболонку, варять, пресують і охолоджують. 

вироби з м'яса, м'ясних субпродуктів, ковбасного фаршу, герметично закупорені в банки та пастерелізовані

Запитання 13

Пакування та перевезення ковбасних виробів:

варіанти відповідей

пакують у різні види ящиків масою нетто 20 кг і оборотну тару — до ЗО кг

перевозять їх автотранспортом,поєздом, фургонами

перевозять їх спеціальним автотранспортом

насипом у ящиках, спеціальних лотках

Запитання 14

Для приготування закусок і холодних страв ковбасу (варену і копчену) необхідно

варіанти відповідей

обтирають сухим рушником, видаляють обв'язки, надрізують шкіру, частину її знімають і нарізу­ють на порції

надрізують шкіру, і нарізу­ють на порції

обдають окропом, витирають, нарізують різними способами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест