«Крохмаль, цукор, мед, кондитерські вироби»

Додано: 2 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 94 рази
12 запитань
Запитання 1

Що поперед за все обумовлює фізико-хімічні властивості крохмалю?

варіанти відповідей

зовнішній вигляд

структура зернин крохмалю

розмір зернин крохмалю

ступінь очищення

Запитання 2

За якою ознакою можна визначити товарний сорт крохмалю?

варіанти відповідей

розмір зернин крохмалю

вологість

кількість крапок на 1 дм2

вміст сірчистого ангідриду

Запитання 3

Завдяки чому саго штучне є дієтичним продуктом?

варіанти відповідей

вмісту крохмалю

терміну розварювання

вмісту білків

вмісту мінеральних речовин

Запитання 4

Чим відрізняються модифіковані крохмалі від натуральних

варіанти відповідей

зовнішнім виглядом

смаком і запахом

фізико-хімічними властивостями

терміном зберігання

Запитання 5

Який показник якості, передбачений стандартом, свідчить про міцність цукру-рафінаду?

варіанти відповідей

вологість

масова частка сахарози

Повна розчинність у воді кубика з ребром 1 см

Масова частка редукуючи речовин

Запитання 6

Чим обумовлюється гігроскопічність меду?

варіанти відповідей

Вмістом сахарози

Вмістом глюкози і фруктози

Наявністю зольних речовин

Наявністю пилку

Запитання 7

Які речовини переважають в хімічному складі меду квіткового?

варіанти відповідей

Сахароза

Мінеральні речовини

Вітаміни

Глюкоза і фруктоза

Запитання 8

 Як впливає на споживчі властивості меду його кристалізація?

варіанти відповідей

Знижує енергетичну цінність

Знижує біологічну цінністі

Знижує бактерицидні властивості

Не впливає

Запитання 9

 Яке значення має карамельна патока в технології карамелі?

варіанти відповідей

Поліпшує смак

Знижує гігроскопічність

Запобігає кристалізації сахарози в карамельній масі

Підвищує стійкість при зберіганні

Запитання 10

Який з антикристалізаторів зумовлює меншу гігроскопічність і більшу стійкість карамелі при зберіганні?

варіанти відповідей

Патока глюкозна високооцукрена

Патока карамельна низькооцукрена

Патока карамельна

Інвертований цукор

Запитання 11

 Який вид шоколаду не слід пропонувати для дитячого харчування?

варіанти відповідей

Десертний без добавок

Звичайний з начинками

Звичайний з добавками вершків

Білий

Запитання 12

 Який вид сировини заборонено використовувати при виготовленні шоколаду в Україні?

варіанти відповідей

Какао-масло

Замінники какао-масла

Цукрова пудра

Какао-терте

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест