Крупи, бобові, макаронні вироби: обробка, технологія приготування страв

Додано: 7 червня 2023
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 22 рази
10 запитань
Запитання 1

Ріжки відносяться до:

варіанти відповідей

а) фігурних макаронних виробів


б) ниткоподібних макаронних виробів


в) трубчастих макаронних виробів


Запитання 2

 До бобових відносяться:

варіанти відповідей

а) кукурудза


б) горох


в) квасоля


Запитання 3

 Назвати крупи, які перед варінням обшпарюють окропом:

варіанти відповідей

а) рисову


б) пшоняну


в) гречану


Запитання 4

 Сіль і цукор при варінні каш кладуть у казан так:


варіанти відповідей

а) до засипання крупи


б) у процесі варіння каші


в) у кінці варіння каші


Запитання 5

  Назвати кашу, яку можна зварити зливним способом:


варіанти відповідей

а) гречану


б) пшоняну


в) рисову


Запитання 6

 Готові каші зберігають так:


варіанти відповідей

а) на марміті при tº 60-65ºС протягом 2 год.


б) на марміті при tº 70-80ºС протягом 4 год.


в) на марміті при tº 70-80ºС протягом 5 год.


Запитання 7

 Бобові треба варити так:


варіанти відповідей

а) закладають у холодну підсолену воду і варять до готовності


б) закладають у киплячу підсолену воду і варять до готовності


в) закладають у холодну воду і варять без солі до розм’якшення


Запитання 8

  Тривалість варіння гороху така:


варіанти відповідей

а) 40-60 хв.


б) 1-1,5 год.


в) 1,5-2 год.


Запитання 9

Страви з макаронних виробів реалізують так:


варіанти відповідей

а) протягом 2 год. після їх приготування


б) протягом 3 год. після їх приготування


в) протягом 4 год. після їх приготування


Запитання 10

Привар - це збільшення в об’ємі круп, макаронних виробів, бобових за рахунок:


варіанти відповідей

а) клейстеризації крохмалю

б) декстринізації крохмалю


в) денатурації білків


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест