Крупи, бобові, макаронні вироби: обробка, технологія приготування страв

Предмет "Технологія приготування їжі з основами товарознавства"

Професія Кухар 3 розряду

Тестові завдання з розділу "Крупи, бобові, макаронні вироби: обробка, технологія приготування страв" 

Додано: 17 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 96 разів
12 запитань
Запитання 1

В якій частині зерна міститься багато крохмалю, білків?


варіанти відповідей

ендосперму

алейроновому шарі

зародку

Запитання 2

Перлову крупу отримують із…


варіанти відповідей

проса

вівса

ячменю

Запитання 3

За характером обробки розрізняють крупи…


варіанти відповідей

шеретовані, шліфовані, поліровані, цілі, подрібнені

шеретовані, шліфовані, поліровані, цілі, подрібнені, тонкі пластівці

шеретовані, шліфовані, поліровані, подрібнені, тонкі пластівці

Запитання 4

Ріжки відносяться до…


варіанти відповідей

фігурних макаронних виробів

ниткоподібних макаронних виробів

трубчастих макаронних виробів

Запитання 5

До бобових відносяться…

варіанти відповідей

кукурудза, сочевиця, горох

горох, квасоля, зелений горошок висушений, сочевиця

квасоля, кукурудза, сочевиця, горох зелений горошок висушений


Запитання 6

Крупа, яку перед варінням обшпарюють окропом

варіанти відповідей

рисова

пшоняна

гречана

Запитання 7

Сіль і цукор при варінні каш кладуть…


варіанти відповідей

до засипання крупи

у процесі варіння каші

у кінці варіння каші


Запитання 8

Каша, яку можна зварити зливним способом

варіанти відповідей

гречана

пшоняна

рисова

Запитання 9

Щоб готова манна каша була однорідною, треба…

варіанти відповідей

крупу засипати всю одночасно в кипляче молоко, безперервно помішуючи

крупу засипати цівочкою в кипляче молоко, безперервно помішуючи

крупу засипати цівочкою в тепле молоко, безперервно помішуючи

Запитання 10

Готові каші зберігають …

варіанти відповідей

на марміті при tº 60-65ºС протягом 2 год.

на марміті при tº 70-80ºС протягом 4 год.

на марміті при tº 70-80ºС протягом 5 год.

Запитання 11

Послідовність технологічного процесу приготування бобових


варіанти відповідей

закладають у холодну підсолену воду і варять до готовності

закладають у киплячу підсолену воду і варять до готовності

закладають у холодну воду і варять без солі до розм’якшення

Запитання 12

Яка тривалість варіння гороху

варіанти відповідей

40-60 хв.

1-1,5 год.

1,5-2 год.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест