КУХАР IV Тема 1 (1)

Додано: 10 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 46 разів
15 запитань
Запитання 1

Залежно від способу приготування розрізняють напівфабрикати:

варіанти відповідей

натуральні, січені натуральні і з котлетної маси

натуральні, січені, паніровані

натуральні та паніровані

Запитання 2

Нарізують рибу:

варіанти відповідей

упоперек волокон

уздовж волокон

під прямим кутом

під кутом 450

під кутом 300

Запитання 3

Прийом, при якому маса збагачується повітрям, стає більш однорідною, а вироби — пух­кими, називається:

варіанти відповідей

маринування

подрібнення

відбивання

вибивання

Запитання 4

Хлібна паніровка це -

варіанти відповідей

мелені сухарі з пшеничного хліба

дрібно потертий чер­ствий пшеничний хліб 

пше­ничний хліб нарізаний соломкою або дрібними кубиками

Запитання 5

До окремих видів риб відносять:

варіанти відповідей
Запитання 6

До осетрових відносять:

варіанти відповідей

сом, камбала, вугор, зубатка, льодяна риба

білуга, калуга, осетер, шип, стерлядь, севрюга 

білуга, осетер, стерлядь, камбала, вугор, севрюга

Запитання 7

До осетрових відносять:

варіанти відповідей

сом, камбала, вугор, зубатка, льодяна риба

білуга, калуга, осетер, шип, стерлядь, севрюга 

білуга, осетер, стерлядь, камбала, вугор, севрюга

Запитання 8

При кулінарній обробці риб осетрових порід кулінарну голку використовують для .....

варіанти відповідей

видалення визиги

видалення "жучків"

видалення зябер

Запитання 9

Кількість відходів при обробці стерляді становить 

варіанти відповідей

близько 42%

близко 10%

5-10%

Запитання 10

Льєзон готують з ....

варіанти відповідей

жовтків або меланжу, води та солі

яєць або меланжу, води та солі

яєць, борошна, води та солі

Запитання 11

Перед тепловою обробкою кільцем запрвляють

варіанти відповідей

стерлядь

вугра

чисте філе для страви «Риба смажена з зеленим маслом»

Запитання 12

Подвійне панірування передбачає собою використання...

варіанти відповідей

борошна, люєзону та білої паніровки

борошна та білої паніровки

борошна та кляру

борошна, кляру та хлібної паніровки

Запитання 13

Чисте філе риби нарізують тон­кими шматочками 1 см завтовшки, відбивають, солять, посипають пер­цем, кладуть начинку, загортають у вигляді трубочок, обкачують у бо­рошні, змочують у збитих яйцях, обкачують у сухарях для страви

варіанти відповідей

«Трубочки рибні»

«Риба смажена з зеленим маслом»

«Риба в тісті»

для запікання

Запитання 14

Напівфабрикат згорта­ють з обох боків, надають форми вісімки і сколюють шпажкою для страви

варіанти відповідей

"Риба смажена з зеленим маслом"

«Риба в тісті»

«Трубочки рибні»

для запікання

Запитання 15

Їстивна частина осетрових становить майже 

варіанти відповідей

90%

33%

42%

80%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест