КУХАР IV Тема 9 (1)

Додано: 3 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 43 рази
15 запитань
Запитання 1

Які частини яловичини використовують для варіння? 

варіанти відповідей

м’якоть грудинки

лопаткову та підлопаткову частини

шию та лопаткову частини

Запитання 2

Яку частину туші загортають рулетом, перев`язують перед варінням?

варіанти відповідей

грудинку

шию та лопаткову частини

м’якоть лопаткової частини й пружка

Запитання 3

Підготовлене м`ясо кладуть у......

варіанти відповідей

гарячу воду

холодну воду

теплу воду

Запитання 4

Що додають у відвар при варінні м`яса для поліпшення смаку?

варіанти відповідей

пряні трави

біле коріння та ріпчасту цибулю

десертні овочі

Запитання 5

Температура подавання страв з відварного м`яса становить....

варіанти відповідей

не нижче 400С

не нижче 650С

не нижче 750С

Запитання 6

Чи можна солити м`ясо до теплової обробки?

варіанти відповідей

так

ні

за 30–40 хв до закінчення варіння

Запитання 7

Які гарніри рекомендують подавати до відварної свинини?

варіанти відповідей

картопляне пюре

тушковану капусту

припущений рис

Запитання 8

Термін варіння сардельок становить .....

варіанти відповідей

3-5 хв

7-10 хв

15 хв

Запитання 9

Термін зберігання варених м`ясних продуктів становить ....

варіанти відповідей

не більше 30 хв

не більше 2 год

не більше 3 год

Запитання 10

Які гарніри збагачують м`ясні страви вуглеводами? 

варіанти відповідей

овочеві гарніри

гарніри з круп

гарніри з бобових

Запитання 11

Скільки необхідно взяти води для варіння 1 кг м`яса?

варіанти відповідей

3-3,5 л

2 - 2,5 л

1 - 1,5 л

Запитання 12

Який посуд використовують для подавання страв з вареного м`яса?

варіанти відповідей

глибока столова тарілка

баранчик

мілка столова тарілка

кругле блюдо

овальне блюдо

Запитання 13

Для смаження використовують м’ясо ....

варіанти відповідей

з великим вмістом колагену

з малим вмістом колагену

що містить нестійкий колаген

Запитання 14

Для тушкування використовують м’ясо

варіанти відповідей

що містить нестійкий колаген

з великим вмістом колагену

з малим вмістом колагену

Запитання 15

Втрати маси м’яса в процесі варіння становлять ....

варіанти відповідей

20 %

38–40 %

25 %

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест