Кулінарія. Кулінарні терміни

Додано: 22 вересня 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 339 разів
12 запитань
Запитання 1

Кулінарія - це ...

варіанти відповідей

випічка страв із борошна

мистецтво сервірування столу


мистецтво приготування їжі

уміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю.

Запитання 2

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на:

варіанти відповідей

розігріті

холодні, гарячі  

солодкі

гарячі

Запитання 3

Професіонали, які несуть людям своєю працею задоволення від смачних та оригінальних страв.

варіанти відповідей

Офіціанти

кухарі

бармени

Запитання 4

Кулінарні вироби поділяють на шість груп:

варіанти відповідей

перші страви

 холодні страви та закуски

 борошняні та кондитерські вироби

солодкі страви (десерти)

другі страви (основні)

напої

Запитання 5

Підготовка столу до сніданку, обіду, вечері називається...

варіанти відповідей

Сервіруванням

 Кулінарія

Сніданком

Запитання 6

Посуд, в якому готують перші страви - це...

варіанти відповідей

Каструля

Миска


Крушка

Відро

Запитання 7

Пасерування-це

варіанти відповідей

Варіння

Запікання

Осмаження на слабкому вогні

Запитання 8

Бланшування - це

варіанти відповідей

тушкування

запікання

короткочасна термічна обробка.


Запитання 9

Ловлення - це

варіанти відповідей

поступове тривале нагрівання страви в добре закритій товстостінній посуді.

смаження

варіння

заморожування

Запитання 10

Шинкування - це

варіанти відповідей

заморожування

нагрівання

спосіб нарізування тільки сирих овочів і фруктів, зелені, коріння, грибів — тобто продуктів рослинного походження. 

Запитання 11

Цізеліровання - це

варіанти відповідей

замочування

заморожування

це надрізати рибу, перш ніж запекти її в духовці

Запитання 12

Вииди кухонного посуду

варіанти відповідей

Каструлі

Сотейки

Ковшин

пательні

стакани

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест