Кулінарія (технологічний процес)

Додано: 12 січня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 404 рази
11 запитань
Запитання 1

Технологічним процесом називають

варіанти відповідей

Перетворення сировини в готову продукцію

Послідовні операції, які потрібно провести з продуктами, щоб довести їх до стану, придатного для споживання 

Створення кулінарних виробів

Перетворення сировини в готову продукцію

Послідовні операції, які потрібно провести з продуктами, щоб довести їх до стану, придатного для споживання 

Запитання 2

Технологічний процес виробництва кулінарної продукції складається з таких стадій:

варіанти відповідей

Заготівля (приймання) і зберігання сировини,теплова обробка продуктів, приготування страв.

Механічна обробка сировини і виготовлення напівфабрикатів,

теплова обробка,реалізація готової продукції.

Заготівля (приймання) і зберігання сировини,механічна обробка сировини і виготовлення напівфабрикатів,теплова обробка, оформлення страв,реалізація готової продукції.

Запитання 3

Сировина — це

варіанти відповідей

продукти, що не пройшли обробки

продукти, призначені для подальшої обробки.

попередньо вже оброблені на підприємствах харчової промисловості продукти

Запитання 4

Напівфабрикат -

варіанти відповідей

продукт, який пройшов стадію первинної обробки, але ще не придатний для безпосереднього вживання, та призначений для подальшої обробки (обчищена картопля, котлетна маса, сирі котлети та ін.).

продукт, який пройшов стадію первинної обробки

продукт, який призначений для подальшої обробки (обчищена картопля, котлетна маса, сирі котлети та ін.).

Запитання 5

Страва — це

варіанти відповідей

поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові для споживання.

продукти харчування, які оформлені і готові для споживання.

готовий продукт (порціонований та оформлений для споживання)

Запитання 6

Кулінарний виріб —

варіанти відповідей

харчовий продукт або поєднання продуктів, що доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігрівання, порціонування, оформлення)

харчовий продукт

продукти, що доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігрівання, порціонування, оформлення)

Запитання 7

Готова кулінарна продукція — це

варіанти відповідей

різні страви, кулінарні та кондитерські вироби

перші страви, другі страви, холодні страви, закуски, солодкі страви, страви та вироби із тіста, напої.

Запитання 8

Кулінарíя — 


варіанти відповідей

область людської діяльності пов'язана із приготуванням їжі.

сукупність найпопулярніших страв народу чи країни 

 

відділ у магазині, в якому продають напівфабрикати або вже готову до споживання продукцію

 

дотримання певних правил із приготування їжі 

Запитання 9

До холодних страв і закусок належать:

 


варіанти відповідей

прозорі супи, борщі, щі, розсольники, молочні, круп'яні, овочеві супи, супи-пюре

бутерброди (відкриті й закриті); салати й вінегрети; закуски з овочів і грибів; холодні страви з риби й морепродуктів, м’яса й птиці; страви з яєць

 

окрошка, холодний борщ, щі зелені, юшка з буряків

гарніри овочеві, круп’яні, з макаронних виробів тощо

Запитання 10

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на


варіанти відповідей

розігріті

гарячі

холодні, гарячі 

холодні

Запитання 11

Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення

 


варіанти відповідей

на натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати

на перші страви, основну страву та десерт

 

на «перші страви» (англ. first course), «другі страви» (англ. second course) та «солодкі страви»

 

на борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест