Етикет за столом

Додано: 12 травня
Предмет: Технології, 6 клас
24 запитання
Запитання 1

Страви із загальних тарілок ...

варіанти відповідей

можна насипати власною ложкою .

насипають спеціальною ложкою, призначеною для насипання цієї страви .

Запитання 2

Якщо тобі потрібно дістати страву,що стоїть далеко від тебе,то ти ...

варіанти відповідей

попросиш офіціанта чи сусіда подати тобі страву.

встанеш і підеш вздовж столу,щоб дістати страву .

потягнешся через стіл і дістанеш собі страву,щоб нікого не турбувати.

Запитання 3

Столовий посуд поділяють на...

варіанти відповідей

прибори індивідуального , загального призначення та сервізи

посуд загального та індивідуального користування

Запитання 4

Вкажи правильний порядок подавання страв.

варіанти відповідей

другі страви, холодні закуски, перші страви,гарячі закуски, десерт.

холодні закуски,гарячі закуски перші страви, другі страви, десерт.

десерт, холодні закуски, перші страви, другі страви.

Запитання 5

Культура споживання їжі включає в себе ...

варіанти відповідей

культуру поведінки за столом.

уміння користуватися столовими приборами.

сервірування столу, уміння користуватися столовими приборами, культуру поведінки за столом.

Запитання 6

Столові серветки під час їжі повинні лежати ...

варіанти відповідей

на колінах

поруч із тарілкою

під тарілкою

Запитання 7

Знайди помилки у поведінці за столом .

варіанти відповідей

Не користуйся зубочисткою

Не говори з повним ротом

Чайну чашку тримай однією рукою, а піалу - двома

Накладай відразу велику порцію , щоб не просити добавки

Сиди прямо, не розгойдуючись на стільці

Запитання 8

Установлені норми поведінки та правила ввічливості людей у суспільстві в цілому та за столом, зокрема - це ...

варіанти відповідей

устав

обов'язок

етикет

право

Запитання 9

Підготовка столу до споживання їжі - це ...

варіанти відповідей

розкладання приборів

сервірування столу

сніданок

Запитання 10

Супниці, маслянки, цукорниці, чайники, молочники належать до...

варіанти відповідей

 посуду індивідуального призначення .

 посуду загального користування .

Запитання 11

Кухонна білизна - це:

варіанти відповідей

прихватка, серветка.

серветка, скатертина , рушничок .

прихватка, рушнички для рук.

 скатертина, підкладка під кастрюлю.

Запитання 12

Як правильно тримати прибори?

варіанти відповідей

ложку в лівій руці, виделку в правій руці, ніж - у лівій руці

виделку в правій руці, ніж класти біля тарілки, використовуючи його при потребі , ложку- в лівій руці

ложку- тільки в правій руці ,виделку- в лівій руці, ніж класти біля тарілки, використовуючи його при потребі ,тримаючи в правій руці

Запитання 13

Етапи сервірування столу:

варіанти відповідей

скатертина, тарілки,столові прибори, посуд для напоїв, серветки, прибори зі спеціями, декор.

скатертина,столові прибори ,декор, серветки, тарілки, посуд для напоїв.

скатертина,декор,столові прибори , посуд для напоїв, серветки, тарілки.

 

Запитання 14

Перелік страв, напоїв, які подають на сніданок, обід чи вечерю це...

варіанти відповідей

меню

м'ясні страви

їжа

харчі

Запитання 15

Ви знаєте,що м'ясо їдять ножем і виделкою. В якій руці тримають виделку та ніж ?

варіанти відповідей

В лівій- виделку, в правій - ніж.

В правій-виделку, в лівій-ніж..

Запитання 16

Етикет дозволяє брати та їсти руками хліб?

варіанти відповідей

Так.

Ні.

Так , але за допомогою виделки.

Запитання 17

Що дає людям знання етикету за столом?

варіанти відповідей

Можливість приємно споживати їжу.

 

Можливість весело проводити час с друзями.

Можливість справити приємне враження і не потрапити в незручне становище.

Можливість справити приємне враження , не потрапити в незручне становище , вести себе впевнено за столом, приємно споживати їжу та гарно провести час , споживаючи їжу.

Запитання 18

До столового посуду індивідуального призначення належать:

варіанти відповідей

кастрюлі, кришки, пательні ,тарілки, ложки,виделки ,чашки 

вази, блюда,маслянки ,горнятка

тарілки, ложки,виделки ,чашки 

Запитання 19

Столовий посуд - це ...

варіанти відповідей

посуд для приготування їжі

посуд для збереження їжі

посуд,що слугує для подавання та споживання страв

Запитання 20

Оберіть основні правила поведінки за столом

варіанти відповідей

Сидіти прямо, не розгойдуватись на стільці

Не дути на їжу

Розмахувати руками

Плямкати та сьорбати

Не розмовляти з повним ротом

Витирати руки об скатертину

Покласти руки і лікті на стіл

Запитання 21

М'ясо птиці правильно їсти...

варіанти відповідей

Тільки за допомогою ножа та виделки

За допомогою ножа та виделки, а також тримаючи в руках, якщо на кістці залишилися невеликі шматочки м'яса

Без допомоги ножа та виделки, тримаючи руками

За допомогою ложки та виделки

Запитання 22

При вживанні чаю, какао, кави чайну ложку потрібно...

варіанти відповідей

Класти на тарілку

Класти в чашку

Класти на блюдце

Тримати в руках

Запитання 23

Хліб із хлібниці потрібно брати...

варіанти відповідей

Виделкою

Серветкою

Ножем та виделкою

Руками

Запитання 24

Перед тим, як сідати за стіл, необхідно...

варіанти відповідей

Вимити руки

Зголодніти

Привітатися

Спитати дозволу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест