Культура споживання їжі. Гарячі напої. Какао.

Додано: 11 жовтня 2023
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Скатертину для сервірування столу підбирають у відповідності до:

варіанти відповідей

події чи свята

власного смаку

форми та розміру столу

немає правильних варіантів

Запитання 2

До гарячих напоїв відносяться:

варіанти відповідей

сік

чай

кисіль

какао

молоко

кава

Запитання 3

Серветки для сервірування столу бувають:

варіанти відповідей

великі і маленькі

різнокольорові

паперові

полотняні (тканинні)

Запитання 4

Какао як культурна рослина найбільш поширена у:

варіанти відповідей

Індії

Португалії

Південній Америці

Австралії

Запитання 5

Залежно від призначення столовий посуд поділяють на:

варіанти відповідей

святковий та буденний

загальний та індивідуальний

керамічний та пластиковий

для основних страв та десертів

Запитання 6

Чи правильне твердження: "Для того, щоб готове какао було без грудочок потрібно порошок какао розмішати у невеликій кількості гарячого молока, а тільки потім додавати цю суміш до більшості молока в каструлі"?

варіанти відповідей

так

ні

частково правильне

Запитання 7

Чи правильно згідно етикету класти столові прибори (ніж, виделку тощо) на скатертину?

варіанти відповідей

так

ні

частково

Запитання 8

Залежно від призначення посуд на картинці можна віднести до:

варіанти відповідей

однотонний

індивідуального призначення

святковий

загального призначення

Запитання 9

У перекладі слово "Сacao Theobroma" (какао) означає:

варіанти відповідей

солодкий нектар

їжа богів

темне золото

дикий цукор

Запитання 10

Обведені на зображенні столові прибори призначені у сервіруванні столу для

варіанти відповідей

десерту

салату

соусів

риби і морепродуктів

Запитання 11

Згідно правил етикету чи можемо ми користуватися зубочисткою при всіх за столом

варіанти відповідей

так, це дозволяється

залежно від події і компанії

ні, потрібно вийти, наприклад, до туалету

немає такого правила етикету

Запитання 12

Згідно правил сервірування столу найпершими ми будемо користуватися приборами:

варіанти відповідей

без різниці, в хаотичному порядку

тими, які знаходяться біля самої тарілки

тими, які знаходяться із зовнішнього краю (найбільш віддалені від тарілки)

в залежності від страви, яку принесуть

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест