Кваліфікаційний екзамен 2024 ГРС-32

Додано: 16 червня
Предмет:
30 запитань
Запитання 1

Назвати обладнання, що його використовують у торговельній залі для зберігання невеликого запасу посуду, наборів, столової білизни.

варіанти відповідей

Столи.

Серванти


Прилавки

Шафи

Запитання 2

Назвати температуру подавання холодних супів

варіанти відповідей

7–9 °С 

10–12 °С 

14–15 °С 

16–17 °С 

Запитання 3

Назвати приміщення для очікування та відпочинку гостей – учасників бенкету


варіанти відповідей

Вестибюль

Гардероб

Бенкетна зала

Аванзал

Запитання 4

Назвати призначення кокільниці.

варіанти відповідей

Для подавання юшки з риби 

Для подавання гарячих соусів 

Для запікання грибів у соусі 

Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів.

Запитання 5

 На якій відстані від краю столу потрібно розмістити тарілку закусочну або тарілку мілку столову?


варіанти відповідей

5 см 

2 см 

4 см 

1 см 

Запитання 6

 Якими наборами слід сервірувати стіл, якщо до меню входять холодні закуски, гарячі м’ясні страви і десерт?


варіанти відповідей

Закусочними, столовими і десертними 

Закусочними, десертними і рибними 

Столовими та закусочними 

Закусочними і десертними

Запитання 7

Назвати страву, яку доцільно подавати у горщиках.


варіанти відповідей

Ескалоп

Печеня по-домашньому

Лангет

Биточки по-селянськи

Запитання 8

Для  споживання яйця, звареного у «мішечок», що подають у пашотниці, слугує … ложка


варіанти відповідей

кавова

чайна

десертна

столова

Запитання 9

 Назвати страви, які краще подавати у порційній пательні


варіанти відповідей

Антрекот

Солянка м’ясна 

Биточки по-київськи 

Риба по-польськи

Запитання 10

 Назвати вид бару, в якому відвідувачам пропонують смажені на грилі курчата, шашлики.


варіанти відповідей

Пивний

Коктейль-бар

Гриль-бар

Винний

Запитання 11

Алкогольні напої не продають у ……..


варіанти відповідей

десертному барі

вітамінному барі

гриль-барі

снек-барі

Запитання 12

Блендер слугує для приготування ……

варіанти відповідей

соків фреш 

гарнірів до коктейлів 

заморожених напоїв, коктейлів із фруктами, молоком, яйцем тощо. 

м’якого морозива

Запитання 13

Льодогенератор призначений для …..

варіанти відповідей

Охолодження фруктів 

Виготовлення льоду 

зберігання пива у пляшках та соків у пакетах 

приготування газованої води

Запитання 14

Ручний прилад для приготування змішаних напоїв називається …

варіанти відповідей

блендер 

шейкер

блістер 

кутер

Запитання 15

Дошку, яку використовують для приготування салату із варених овочів, маркують у такийс посіб:


варіанти відповідей

ОС – овочі сирі  

ОВ – овочі варені 

ОМ – овочеві маринади 

КО – квашені овочі

Запитання 16

Медичні огляди й обстеження проводять для … .

варіанти відповідей

Виявлення професійного рівня працівника 

Запобігання поширенню інфекційних захворювань, харчових отруєнь і гельмінтозів

Своєчасної госпіталізації 

Визначення фізичної непридатності

Запитання 17

У складській групі приміщень закладу ресторанного господарства використовують ... ……освітлення.

варіанти відповідей

природне 

штучне

комбіноване

усі відповіді правильні

Запитання 18

Відсутність  згоди  між двома та більше сторонами – це … .

варіанти відповідей

інтрига

ухилення

компроміс

конфлікт

Запитання 19

Відносини між рівнями повноважень керівництво встановлює за допомогою ........

варіанти відповідей

повноважень

відповідальності

розподілу

делегування

Запитання 20

Який  апарат одночасно  збиває і охолоджує вершки з цукром, видаючи м’яке  морозиво?


варіанти відповідей

Фризер

Міксер

Блендер

Слайсер

Запитання 21

До функцій служби прийому і розміщення входить:

варіанти відповідей

здійснення грошових переказів, підготовка фінансових звітів від касирів кожної торгової точки готельного комплексу, облік, обробка і контроль первинної документації;

бронювання, реєстрація, розподіл номерів, надання гостям різних інформаційних послуг; стягування плати за проживання, ведення необхідної документації;

ведення особистих справ усіх співробітників готельного комплексу;

перевірка правильності ведення бухгалтерської документації і складання денного звіту за даними комерційної діяльності готельного комплексу.

Запитання 22

В готелях яких категорій передбачена посада швейцара?

варіанти відповідей

в усіх готелях, незалежно від їхньої категорії;

починаючи з 3*;

тільки з 5*;

у готелях категорії 4 і 5 зірок.

Запитання 23

Функція прибирання у номері за відсутності гостя відноситься до  наступної технологічної операції:

варіанти відповідей

контроль за технічним станом номера;

прибирання номерів після виїзду гостя;

генеральне прибирання;

щоденне поточне  прибирання.

Запитання 24

Через який інтервал проводиться генеральне прибирання (днів):


варіанти відповідей

7

10

14

21

Запитання 25

Під час прибирання у номері покоївка повинна:


варіанти відповідей

залишити двері напіввідкритими, на ручку дверей вивісити табличку «йде прибирання»;

залишити двері напіввідкритими та відкрити вікно;

попросити проживаючого почекати на коридорі, доки йде прибирання;

дочекатися гостя.

Запитання 26

 Чи можна покоївці, під час прибирання в номері, чіпати папери гостя на письмовому столі або вкладати речі гостя до сумки чи валізи?


варіанти відповідей

можна, якщо вони заважають прибиранню;

можна, якщо вони лежать не на своїх місцях;

іноді можна;

категорично заборонено.

Запитання 27

Табличка «Продезінфіковано» в санвузлі номера викладається:


варіанти відповідей

тільки на унітаз;

на унітаз, ванну, біде й умивальник;

на умивальник, піддзеркальну полицю і унітаз;

на унітаз і ванну.

Запитання 28

  Єдина розрахункова година в готелі це:

варіанти відповідей

12.00 год. поточної доби за місцевим часом;

14.00 год. поточної доби за місцевим часом;

18.00 год. поточної доби за місцевим часом;

24.00 год. поточної доби за місцевим часом;

Запитання 29

 Вартість резервування номера в готелі становить:

варіанти відповідей

50% вартості номера;

70% вартості номера;

100% вартості номера;

0% вартості номера;

Запитання 30

 Прибирання номеру починають:

варіанти відповідей

з прибирання обіднього стола;

з прибирання ліжка;

з прибирання підлоги;

з прибирання шафи.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест