Яким чином молочнокислі бактерії потрапляють у тісто?
На чому заснований непрямий метод визначення МКБ?
Як змінює колір індикатор янус-грюн при активності МКБ в заквасці?
Як змінює забарвлення метиленова синь при низькій активності МКБ в тісті?
Які молочнокислі бактерії присутні в тісті?
В якому тісті переважають молочнокислі бактерії?
Скільки води необхідно додати при визначенні активності молочнокислих бактерій чистих культур Lacto plantarum-30?
Яким індикатором заміняють індикатор янус-грюн в методі визначення активності МКБ за Дірхеном?
При визначення активності МКБ в опарі тривалість знебавлення метиленової сині склала 60 хв. Чи володіють присутні в опарі МКБ достатньою активністю?
Чому житнє тісто менше обсіяне мікроорганізмами?
Що є продуктами обміну життєдіяльності гетероферметативних МКБ?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома