Лікувально-профілактичне харчування. Фізіологія праці.

Додано: 28 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 3 рази
11 запитань
Запитання 1

Лікувально-профілактичне харчування - це:

варіанти відповідей

спеціальне харчування для працівників шкідливих виробництв;

фізіологічна потреба організму;

сукупність правил споживання їжі людиною або іншим живим організмом.

Запитання 2

В Україні функціонують такі види лікувально-профілактичного харчування на шкідливих виробництвах:

варіанти відповідей

лікувально-профілактичні раціони;

молоко;

синтетичні препарати вітамінів;

овочеві продукти.

Запитання 3

Працівникам хімічних виробництв, які одержують один з п'яти лікувально-профілактичних раціонів, молоко

варіанти відповідей

видається;

не видається;

видається в окремих випадках;

видається за спеціальним графіком.

Запитання 4

Забезпечення організму вітамінами тільки за рахунок їжі неможливе.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 5

Останнім часом під терміном "лікувально-профілактичне харчування" розуміють:

варіанти відповідей

широкий комплекс харчових заходів, які використовують для оздоровлення і лікування населення;

біологічно активний білковолецитиновий комплекс;

спеціальне харчування для хворих людей.

Запитання 6

Загальною закономірністю впливу усіх хімічних речовин на організм є:

варіанти відповідей

порушення кровообігу;

порушення функціонального стану печінки, що призводить до її запалення (гепатит), а потім до цирозу;

прискорення виведення шкідливих речовин із організму людини.

Запитання 7

Працівникам промисловості, зайнятим у виробництві антибіотиків, замість свіжого молока видають:

варіанти відповідей

кисломолочні продукти або колібактерин, виготовлений на основі незбираного молока;

сухі молочні продукти;

рибу та рибні продукти.

Запитання 8

З метою підвищення опірності організму шкідливим речовинам працівникам шкідливих виробництв додатково видається:

варіанти відповідей

набір вітамінів;

молоко;

певна кількість синтетичних препаратів вітамінів.

Запитання 9

При лікувально-профілактичному харчуванні заміна одних продуктів на інші:

варіанти відповідей

не дозволяється;

дозволяється;

частково дозволяється.

Запитання 10

Фізіологія праці це:

варіанти відповідей

безкоштовна видача працівникам лікувально-профілактичного харчування;

розділ фізіології людини та гігієни праці, який вивчає вплив трудової діяльності та умов праці на фізіологічні функції людини;

спеціально підібрані дієти, які призначаються з метою попередження негативного впливу на організм шкідливих професійних факторів.

Запитання 11

Робота підлітків з вантажами не повинна становити понад:

варіанти відповідей

1/2 робочого часу.

1/3 робочого часу.

1/4 робочого часу.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест