Ліпіди

Додано: 5 лютого
Предмет:
11 запитань
Запитання 1

Що таке ліпіди

варіанти відповідей

сполуки типу естерів, органічних кислот і спиртів

речовини, нерозчинні у воді, але розчинні в органічних розчинниках

складні сполуки спиртів і неспиртових речовин

вищі жирні кислоти

Запитання 2

Які функції виконують ліпіди

варіанти відповідей

енергетичну, резервну, захисну, пластичну, регуляторну

енергетичну, резервну, пластичну

енергетичну, резервну, пластичну, каталітичну, імуноспецифічну, захисну

резервну, пластичну, захисну, каталітичну, імуноспецифічну, енергетичну

Запитання 3

Які ліпіди належать до простих

варіанти відповідей

фосфоацилгліцериди, воски, стериди

сфінголіпіди, гліцериди, холестерол

ефіри жирних кислот і спиртів (нейтральні ацилгліцериди і воски)

лецитин, кефалін, фосфатидилсерин

Запитання 4

Які жирні кислоти є незамінними

варіанти відповідей

масляна, олеїнова, пальмітинова

стеаринова, олеїнова, міристинова

лінолева, ліноленова, арахідінова

пальмітоолеїнова, пальмітинова, олеїнова

Запитання 5

Які тканини вищих тварин містять найбільше фосфоліпідів

варіанти відповідей

серце, мозок, печінка

М'язи, шкіра, сполучна тканина

ендокринні залози

кров, лімфа, слина

Запитання 6

Які тригліцериди є простими

варіанти відповідей

що містять різні жирні кислоти

у яких усі три кислотні радикали належать одній жирній кислоті

усі тригліцериди незалежно від складу жирних кислот

побудовані з насичених або ненасичених жирних кислот

Запитання 7

Які тригліцериди є змішаними

варіанти відповідей

трипальмітин, триолеїн, тристеарин

пальмітодистеарин, пальмітостеароолеїн

трибутирил, триолеїн, триастеарин

триміристин, тристеарин, трилінолін

Запитання 8

Як задовольняються потреби організмів тварин і людей у холестерині

варіанти відповідей

завдяки харчовому холестерину

завдяки біосинтезу холестерину

завдяки біосинтезу та харчовому холестерину

завдяки надлишку харчового холестерину

Запитання 9

Які складні білки утворені в результаті взаємодії ліпідів з холестерином

варіанти відповідей

глікопротеїни

ліпопротеїни

ферментпротеїни

вітамінпротеїни

Запитання 10

Збільшення числа вуглецевих атомів у молекулах насичених жирних кислот супроводжується

варіанти відповідей

підвищенням їх температури плавлення

зниженням їх температури плавлення

підвищенням їх розчинності у воді

зниженням їх розчинності у воді

Запитання 11

Вони виконують структурні функції, їм належить важлива роль у формуванні клейковинних білків пшениці, що визначають хлібопекарські властивості борошна.

варіанти відповідей

Фосфоліпіди

Стерини та їх похідні

Каротиноїди

Гліколіпіди

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест