М'ясо, птиця, субпродукти: обробка, технологія приготування напівфабрикатів

Додано: 14 листопада 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 271 раз
31 запитання
Запитання 1

Вкажіть середній вміст в туші м'язової тканини

варіанти відповідей

10-16%

9-33%

50-60%

Запитання 2

Вкажіть вік яловичини молодняка

варіанти відповідей

Від 14 днів до 3 місяців

Від 3 місяців до 3 років

Більше 3 років

Запитання 3

Харчова цінність м'яса залежить від...

варіанти відповідей

Від кількості і співвідношення поживних речовин

Від ступеня засвоєння поживних речовин організмом

Від співвідношення тканин м'яса

Відповіді А, Б, В

Запитання 4

Яку свинину відносять до І категорії?

варіанти відповідей

Мясну

Беконну

Жирну

Запитання 5

Вкажіть вид клейма, яке ставиться на свинину ІV категорії?

варіанти відповідей

Трикутне

Кругле

Квадратне

Запитання 6

До якої з перерахованих категорій відносять м'ясо поросят?

варіанти відповідей

До І категорії

До ІІ категорії

До V категорії

Запитання 7

Вкажіть середній час дозрівання м'яса після забою

варіанти відповідей

18-24 год

12-18 год

8-10 год

Запитання 8

Вкажіть температуру остиглого м'яса

варіанти відповідей

1-20С

120С

250С

Запитання 9

Яку температуру має заморожене м'ясо?

Запитання 10

Яку температуру має заморожене м'ясо?

варіанти відповідей

-1;-20С

-6;-80С

0;-20С

Запитання 11

Вкажіть спосіб розмноження м'яса

варіанти відповідей

На повітрі

У воді

На повітрі і у воді

Запитання 12

Чи можна приймати м'ясо без клейма?

варіанти відповідей

Так

Ні

В окремих випадках

Запитання 13

Яка частина м'яса є найніжнішою?

варіанти відповідей

Шийна, пахвинна, грудинка

Лопаткова частина, бокова та зовнішня частини задньої ноги

Вирізка, тонкий і товстий край

Запитання 14

Вкажіть температуру, при якій розморожують м'ясо повільним способом

варіанти відповідей

180С

-2;-60С

0-80С

Запитання 15

Обвалювання м'яса це - ...

варіанти відповідей

Видалення сухожилля, плівок, хрящів

Відокремлення м'яса від кісток

Розпушування м'яса на окремі частини

Запитання 16

М'ясо обмивають водою температурою

варіанти відповідей

20-380С

12-150С

8-100С

Запитання 17

Для приготування котлетної маси використовують хліб...

варіанти відповідей

Свіжий

Черствий

М'який

Запитання 18

Вкажіть вид хліба, який використовують для приготування котлетної маси

варіанти відповідей

Пшеничний

Житній

Житньо- пшеничний

Запитання 19

Вкажіть норму хліба на 1 кг м'якоті м'яса для приготування котлетної маси

варіанти відповідей

300 г

400 г

250г

Запитання 20

Вкажіть розміри котлет

варіанти відповідей

Довжина 10-12 см, ширина 5 см, товщина 2 см

Довжина 10см, ширина 6 см, товщина 2,5 см

Довжина 12 см, ширина 6 см, товщина 1 см

Запитання 21

Яка форма напівфабриката шніцеля?

варіанти відповідей

Округла

Овально приплюснута

Овально приплюснута з одним загостреним кінцем

Запитання 22

Вкажіть норму подавання тюфтельок на порцію

варіанти відповідей

2-4 шт

5-6 шт

1-2 шт

Запитання 23

Який з перерахованих напівфабрикатів панірують у борошні?

варіанти відповідей

Котлети

Тюфтельки

Шніцель

Запитання 24

До якої категорії субпродуктів за харчовою цінністю відноситься мозок?

варіанти відповідей

До І категорії

До ІІ категорії

До ІІІ категорії

Запитання 25

Як поділяють птицю за віком?

варіанти відповідей

Доросла і стара

Молода і доросла

Молода і стара

Запитання 26

Вкажіть час розморожування качок при t 16-180C

варіанти відповідей

5-6 год

8 год

4-5 год

Запитання 27

Чим цінне м'ясо птиці?

варіанти відповідей

Білками

Жирами

Мінеральними речовинами

Запитання 28

Вкажіть найціннішу частину м'яса птиці

варіанти відповідей

Стегно

Гомілка

Філе

Запитання 29

Яким способом розморожують індики?

варіанти відповідей

На повітрі

У воді

У розчині кухонної солі

Запитання 30

Від чого залежить кулінарне призначення птиці?

варіанти відповідей

Виду, віку, вгодованості

Хімічного складу, вгодованості

Потрошіння, Заправлення

Запитання 31

Вкажіть час вимочування яловичих нирок

варіанти відповідей

1-2 год

2-3 год

3-4 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест