М'ясо, птиця, субпродукти: обробка, технологія приготування напівфабрикатів" (3 розряд)

Додано: 26 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 262 рази
18 запитань
Запитання 1

М'ясо складається з таких тканин:

варіанти відповідей

м'язова, сполучна, жирова, кісткова

м'яка, тверда

їстівна, для промислової переробки

Запитання 2

Яким тавром позначають категорії вгодованості м’яса?

варіанти відповідей

І категорії – круглим тавром; ІІ – квадратним тавром, у молодих тварин праворуч від тавра має бути літера “М”

Тавром фіолетового або червоного кольору

Тавром на різних частинах туші.

Запитання 3

З якою метою здійснюється кулінарне розбирання м’яса?

варіанти відповідей

Для відокремлення вирізки і товстого краю від ребер

З метою раціонального використання окремих частин туші, які мають різне кулінарне призначення.

З метою розподілення пів туші на попередню і задню частини

Запитання 4

На скільки категорій поділяють свинину?

варіанти відповідей

На чотири категорії

На п’ять категорій (бекон, м’ясна, жирна, для промислової переробки, м’ясо поросят)

На три категорії (І, ІІ, ІІІ)

Запитання 5

Скільки необхідно взяти пшеничного хліба без скоринки для приготування котлетної маси з 1 кг м'яса?

варіанти відповідей

50

500

100

250

Запитання 6

За способом обробки тушки птиці бувають

варіанти відповідей

потрошені

заморожені

напівпотрошені

остиглі

Запитання 7

Процес зачищання м’яса від плівок і відділення сухожилля називається

варіанти відповідей

обвалюванням

потрошінням

фіксацією

жилкуванням

Запитання 8

Для обсмалювання тушки птиці натирають

варіанти відповідей

крохмалем

кукурудзяним борошном

висівками

спиртом

Запитання 9

Видалення клейма з туш мяса проводять після

варіанти відповідей

обвалювання;

обсушування;

промивання;

жилкування

Запитання 10

При обробці охолодженої печінки обов’язково треба виконати операції:


варіанти відповідей

зняти плівку

розморозити

вимочити у холодній воді 2-3 год.

Запитання 11

Напфіфабрикати з м’ясної котлетної маси зберігають:


варіанти відповідей

24 год.

6 год.

12 год.

Запитання 12

Який напівфабрикат із котлетної маси має форму цеглинки?

варіанти відповідей

зрази січені

рулет

шніцель січений

Запитання 13

Вкажіть вид білка, який забарвлює м'ясо в червоний колір

варіанти відповідей

міоглобін

колаген

еластин

глікоген

Запитання 14

Вкажіть вік яловичини молодняка

варіанти відповідей

від 14 днів до 3 місяців

від 8 місяців до 3 років

від 3 років

Запитання 15

Вкажіть температуру остиглого м'яса

варіанти відповідей

1-2°С

12°С

25°С

Запитання 16

Вкажіть спосіб розмороження м'яса

варіанти відповідей


у воді

на повітрі

у воді і на повітрі

Запитання 17

Для приготування котлетної маси використовують хліб...

варіанти відповідей

батон покращенної якості

свіжий

житній

черствий пшеничний

Запитання 18

Який з перерахованих напівфабрикатів панірують у борошні?

варіанти відповідей

котлети січені

зрази січені

тюфтельки

фрикадельки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест