М"ясо та М"ясна гастрономія

Додано: 31 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 18 разів
20 запитань
Запитання 1

При прийманні м'яса потушного у відрубах одночасно перевіряють наявність:

варіанти відповідей

тавра ветеринарного нагляду

свіжість м"яса, ступінь охолодження

правильність розбирання, відповідність накладеному тавру

 

всі відповіді вірні

Запитання 2

Яловичина молодняку- тварини віком від:


варіанти відповідей

від 3 місяців до 3 років

від 3 до 7 років

від 2 тижнів до 3 місяців

 

від 2 місяців до 3 років

Запитання 3

До 1 категорії відносяться такі субпродукти:

варіанти відповідей

язики, печінка, нирки, мозок, серце, вим"я, яловичий і баранячий хвости

язики, печінка,нирки

мозок, серце, вим'я

яловичий і баранячий хвости

Запитання 4

За термічним станом субпродукти поділяють:

варіанти відповідей

остиглі, охолоджені, заморожені

остиглі, охолоджені

остиглі, заморожені

охолоджені,заморожені

Запитання 5

За способом технологічного оброблення тушки птиці розподіляють на:

варіанти відповідей

напівпотрошені, потрошені

потрошені, потрошені з набором тельбухів

напівпотрошені, потрошені,потрошені з набором тельбухів

остиглі, охолоджені, заморожені

Запитання 6

До крупношматкових напівфабрикатів відносять:

варіанти відповідей

корейка, вирізка, грудинка, котлетне м"ясо, лопаткова та шийно-підлопаткова частини

лопаткова та шийно-підлопаткова частини

корейка, вирізка, грудинка, біфштекс

лопаткова та шийно-підлопаткова частини, шашлик

Запитання 7

М'ясо підсвинків має масу:

варіанти відповідей

20-45 кг

12-38 кг

30-100 кг

5-50 кг

Запитання 8

М'ясо великої рогатої худоби, що отримане від тварин віком від 2 тижнів до 3 місяців

варіанти відповідей

телятина та яловичина молодняку

яловичина молодняку

яловичина

телятина

Запитання 9

До яких напівфабрикатів відносяться пельмені:

варіанти відповідей

паніровані

посічені

порційні

дрібношматкові

Запитання 10

Терміни зберігання крупношматкових напівфабрикатів при температурі 0...+6С:

варіанти відповідей

36-48 год

24 год

12 год

48 год

Запитання 11

Термін реалізації варених ковбас в натуральній оболонці:

варіанти відповідей

до 2-х діб

до 3-4 діб

25 діб

30 діб

Запитання 12

Для яких ковбасних виробів фарш набивають автоматично дозованими шприцами у баранячі кишки або целофанову оболонку і перекручують:

варіанти відповідей

шпикачки

сосиски, сардельки

сардельки

сосиски

Запитання 13

Шпикачки - це:

варіанти відповідей

сосиски

сардельки з салом

сосиски та сардельки

ліверні ковбаси

Запитання 14

Ковбаси, які мають сецифічний запах копчень і прянощів, трохи гострий і солонуватий смак, незначну зморшкуваність батонів:

варіанти відповідей

напівкопчені

сирокопчені

сиров'ялені

варено-копчені

Запитання 15

Вироби з ковбасного фаршу в оболонках, які піддають обжарюванню, варці та охолодженню, містять 53-75% вологи і 1,3-3,5% куховарської солі:

варіанти відповідей

варені ковбаси, сосиски, сардельки

напівкопчені ковбаси

варені ковбаси

копчені ковбаси

Запитання 16

Вироби із фаршу, одержаного в основному із попередньо зварених м’яса і субпродуктів:

варіанти відповідей

паштети

ліверні ковбаси

ліверні ковбаси та паштети

сальтисон

Запитання 17

Ковбаси, батони яких мають виражену зморшкуватість з виступом сала або грудинки:

варіанти відповідей

напівкопчені

копчені

варені

домашня смажена

Запитання 18

Мисливські та Баварські ковбаски відносяться до:

варіанти відповідей

варених

копчених

напівкопчених

домашніх смажених

Запитання 19

Ковбаси вищого гатунку, які за структурою фаршу є зі шматочками сала:

варіанти відповідей

Любительська, Столична

Лікарська, Шинкова

Молочна, Фірмова

всі відповіді вірні

Запитання 20

Термін зберігання копчених ковбас:

варіанти відповідей

до 120 діб

до 90 діб

до 60 діб

до 30 діб

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест