Макаронні вироби. Варіння макаронних виробів.

Додано: 15 квітня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Які з макаронних виробів належать до трубчастих:



варіанти відповідей

ріжки;



локшина;



ракушки?



Запитання 2

Які з макаронних виробів належать до стрічкоподібних:



варіанти відповідей

макарони;



вермішель;



локшина?



Запитання 3

Які з макаронних виробів належать до ниткоподібних:



варіанти відповідей

зірочка;



локшина;



вермішель


Запитання 4

При варінні макаронних виробів зливним способом на 0,5 кг

виробів використовують:


варіанти відповідей

1,2-1, 5 л води;


1,5-3 л води;


2,5-3 л води.


Запитання 5

При варінні макаронних виробів незливним способом на 0,5 кг виробів використовують:


варіанти відповідей

0,5 - 1 л води;


1-1,5 л води;


1,2-2,5 л води.


Запитання 6

Тривалість варіння локшини становить:



варіанти відповідей

10-15 хв;



20-25 хв;



25-30 хв.



Запитання 7

Відварені макарони відкидають на сито та промивають:



варіанти відповідей

гарячою водою;



теплою водою;



холодною водою.



Запитання 8

Макаронні вироби відварені незливним способом

використовують:



варіанти відповідей

як гарнір;



як самостійну страву;



для приготування запечених страв.



Запитання 9

Термін вживання страв з макаронних виробів становить:


варіанти відповідей

3-5 діб;


1-2 доби;


якщо в холодильнику можна і тиждень


Запитання 10

Переваги макаронних виробів

варіанти відповідей

 гарно зберігаються

швидко и зручно готуються

транспортабельні

гарно засвоюються

мають багато вітамінів

Запитання 11

Основні інгредієнти для приготування макаронів:

варіанти відповідей

Вода

Борошно

сіль

Дріжжі

Запитання 12

Натуральна харчова добавка, яка надає рожевого кольору макаронним виробам

варіанти відповідей

морква

гарбуз

буряк

шпинат

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест