Машини для обробки м'яса та риби

Додано: 1 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1005 разів
12 запитань
Запитання 1

Назвіть обладнання, яке зображене на малюнку

варіанти відповідей

М'ясорубка

Кутер

М'ясорозпушувач

Машина для формування котлет

Машина для формування пельменів

Запитання 2

Яка деталь зображена на малюнку?

варіанти відповідей

зубчасте колесо

шнек

запобіжне кільце

шестерня

Запитання 3

Як обробляють робочі деталі м'ясорубки після користування?

варіанти відповідей

помити холодною водою, ополоснути, протерти, просушити, змастити несолоним жиром

помити теплою водою 40 ͦ С з мийними засобами, ополоснути, просушити, змастити машинним маслом

помити гарячою водою 80 ͦ С, протерти, просушити, змастити несолоним жиром

помити теплою водою 40 ͦ С з мийними засобами, ополоснути, протерти, просушити, змастити несолоним жиром

Запитання 4

Яке обладнання зображене на малюнку?

варіанти відповідей

м'ясорубка

м'ясорозпушувач

кутер

пароконвектомат

марміт

Запитання 5

Чому у м'ясорубки плівки м'яса накручуються на ножі?

варіанти відповідей

затуплені ножі

сильно загвинчена затискна гайка

сильне натискання товкачика на шнек

неправильно складена м'ясорубка

Запитання 6

Кутер призначений для:

варіанти відповідей

подрібнення м'яса та риби

розпушування шматочків м'яса

нарізання часноку, цибулі, пертрушки

замішування тіста

формування колет

Запитання 7

Які види напівфабрикатів можна розпушувати на машинах?

варіанти відповідей

дрібні шматочки м'яса без кісточок

великі шматки м'яса без кісточок

порційні шматочки з кісточкою

порційний шматочок без кісточок

Запитання 8

Чому під час роботи з кутерами та розпушувачами заборонено відволікатись і залишати машину без нагляду?

варіанти відповідей

Тому, що кухар не вимкне своєчасно машину

Тому, що кухар не забезпечуватиме рівномірної подачі сировини в робочу камеру

Тому, що кухар загубить увагу , пильність і може статись травмування

Запитання 9

Для подрібнення яких продуктів використовують ніж з зубчастими лезами?

варіанти відповідей

для подрібнення сухарів

для крупного подрібнення м'яса

для паштетного подрібнення

для приготування майонезів

для замішування тіста

Запитання 10

Робочу камеру кутерів заповнюють не більше

варіанти відповідей

65% її об'єму

50% її об'єму

80% її об'єму

90% її об'єму

Запитання 11

Визначіть причину раптової зупинки кутера (спрацював тепловий захист)

варіанти відповідей

невірно під'єднана фаза

перевантажили робочу камеру

відкрили кришку робочої камери

невчасно змили залишки кислих продуктів з лез

Запитання 12

Чому при роботі з м'ясорозпушувачами на ножі накручується напівфабрикат?

варіанти відповідей

не встановлені гребінки

затуплені ножі

неправильно встановлена кришка

погнуті ножі - фрези

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест