Матеріально-технічне забезпечення барів

Додано: 17 жовтня 2023
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

Назвати функції барної стійки (верхньої частини) щодо споживачів

варіанти відповідей

 Місце розташування холодильників (для зберігання пляшкового пива).

 Вітрина з полицями (для зберігання високоякісних алкогольних напоїв і лікерів).

 Пункт спостереження за людьми, місце очікування друзів, які запізнюються.

 Місце розташування механічного обладнання.

Запитання 2

Яке призначення нижньої частини барної стійки? 

варіанти відповідей

Прилавок, на який подають напої. 

Прилавок, на який подають кулінарні закуски і страви. 

Місце розташування білдінг-лотка. 

Безпосереднє робоче місце бармена, де він перебуває значний час, готуючи напої та обслуговуючи відвідувачів.

Запитання 3

Блендер слугує для ... . 

варіанти відповідей

змішування фруктів та льоду з іншими складниками; 

приготування морозива; 

подрібнення льоду; 

подрібнення прянощів. 

Запитання 4

Який шейкер складається із двох частин: скляного і металевого стаканів? 

варіанти відповідей

Стандартний Бостонський.          

Європейський.                     

Американський. 

Французький. 

Запитання 5

Яке теплове обладнання використовують за барною стійкою?

варіанти відповідей

Електропательня.             

Міксер.                      

Пекарська шафа. 

Кавомашина.

Запитання 6

Гейзер (спеціальна насадка на пляшку) слугує для ... . 

варіанти відповідей

відокремлення напоїв від льоду; 

безперервного наливання напоїв тонким струменем; 

приготування спіралі із цедри фруктів; 

створення окантовки на келиху.

Запитання 7

У якому посуді подають коньяки та бренді як диджестив?

варіанти відповідей

Чарки сауер різної ємності. 

Конусоподібні чарки ємністю 75–100 мл. 

Бокали типу тюльпан різної ємності. 

Склянки «олдфешен».

Запитання 8

У чарках якого об’єму подають горілку? 

варіанти відповідей

50 мл.                

150 мл.              

120 мл. 

200 мл.

Запитання 9

Функціональним призначенням шейкера є ... . 

варіанти відповідей

змішування й одночасне охолодження всіх компонентів напою;

дозування інгредієнтів напою; 

змішування, охолодження і короткочасне зберігання компонентів напою. 

Усі відповіді є правильними. 

Запитання 10

Стрейнер слугує для ... . 

варіанти відповідей

подрібнення мускатних горіхів; 

приготування гарячих змішаних напоїв; 

проціджування коктейлів, які готують у змішувальній склянці; 

зберігання консервованих фруктів.

Запитання 11

У якому посуді подають міцні алкогольні напої з льодом?

варіанти відповідей

Чарки «тоді» ємністю 100–150 мл

Склянки «олдфешен» ємністю 125–150 мл (може бути 280–330 мл).

 Келихи «Маргарита»

 Склянки «Коллінз» ємністю 300–400 мл. 

Запитання 12

У якому посуді подають пунші, гроги, глінтвейни?

варіанти відповідей

Склянки «хайбол» ємністю 250–300 мл.

 Пивні високі склянки

 Пивні кухлі ємністю 0,33–2,0 л

 Чарки «тоді» ємністю 100–150 мл.

Запитання 13

 У якому скляному посуді подають текілу?

варіанти відповідей

 Склянка звичайна об’ємом 200 мл.

 Склянка «хайбол» об’ємом 200 мл.

Стопка об’ємом 35–50 мл.

 Склянка мала «тумблер» об’ємом 160 мл.

Запитання 14

У якому посуді подають охолоджувальні та змішані напої?

варіанти відповідей

Склянка велика «тумблер» об’ємом 300 мл.

 Склянка для соку об’ємом 100 мл.

 Склянка мала «тумблер» об’ємом 160 мл.

 Келих «флюте».

Запитання 15

Яка ємність мадерної чарки?

варіанти відповідей

 75 мл.

100 мл.

50 мл.

125 мл.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест