Матеріально-технічне забезпечення ЗРГ

Додано: 7 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 57 разів
35 запитань
Запитання 1

Від чого залежить площа торгівельних приміщень ЗРГ ?

варіанти відповідей

Типу закладу

Будівельних норм

Кількості місць

Запитання 2

Які торговельні приміщення відносять до основних ?

варіанти відповідей

Вестибюль, сервізна, банкетна зала

Вестибюль, гардероб, аванзал

Сервізна, білизняна, мийна посуду

Запитання 3

Які торговельні приміщення відносять до допоміжних ?

варіанти відповідей

Вестибюль, сервізна, банкетна зала

Вестибюль, гардероб, аванзал

Сервізна, білизняна, мийна посуду

Запитання 4

В якому приміщенні починається обслуговування відвідувачів?

варіанти відповідей

 Аванзал

 Вестибюль

Торговий зал

Запитання 5

Яке приміщення призначене для збирання та відпочинку гостей?

варіанти відповідей

 Аванзал

Вестибюль

Торговий зал

Запитання 6

Які меблі відносять до багатофункціональних?

варіанти відповідей

Меблі для транспортування посуду

Меблі для демонстрації страв і напоїв

Для зберігання посуду, білизни

Запитання 7

Які меблі виконують одну функцію?

варіанти відповідей

Меблі для приймання їжі

Меблі для демонстрації страв і напоїв

Для зберігання посуду, білизни

Запитання 8

Для чого використовують серванти?

варіанти відповідей

Для зберігання запасів посуду, білизни

Для демонстрації страв і напоїв

В якості підсобних столів

Запитання 9

Які кольори при оформленні інтер’єрів залів відносять до теплих?

варіанти відповідей

Синій, фіолетовий

Жовтий, зелений, сірий

Червоний, коричневий, помаранчевий 

Запитання 10

Які кольори при оформленні інтер’єрів залів відносять до холодних?

варіанти відповідей

Синій, фіолетовий

 Жовтий, зелений, сірий

Червоний, коричневий, помаранчевий 

Запитання 11

Якому стилю при оформленні інтер’єрів характерні овальні зали, арки, люстри з кришталю, виті сходинки?

варіанти відповідей

Ампір

Барокко

Хай –тек

Запитання 12

Якому стилю при оформленні інтер’єрів притаманні: використання натуральних оздоблювальних матеріалів, старовинні речі, меблі правильної форми?

варіанти відповідей

Модерн

Кантрі

Хай – тек

Запитання 13

Якому стилю при оформленні інтер’єрів притаманна відсутність затишної обстановки та використання штучних матеріалів?

варіанти відповідей

  Ампір

 Кантрі 

Хай – тек

Запитання 14

Якому стилю при оформленні інтер’єрів характерні вишуканість, театралізація, комфорт, фантазії і міфічні сюжети?

варіанти відповідей

Ампір

Модерн

Рококо

Запитання 15

За якими ознаками класифікують посуд із порцеляни?


варіанти відповідей

За міцністю та якістю нанесення глазурі

За формою, розмірами, призначенням

За ціною, безпечністю користування та можливістю миття у мийній машині

Запитання 16

Який діаметр має закусочна тарілка?

варіанти відповідей

240 мм

175 мм

200 мм

Запитання 17

Який діаметр має пиріжкова тарілка?

варіанти відповідей

150 мм

175 мм

200 мм

Запитання 18

Який діаметр має мілка столова тарілка?

варіанти відповідей

175 мм

240 мм

200 мм

Запитання 19

Який об’єм має порційна глибока столова тарілка?

варіанти відповідей

500 см3

 300 см3


250 см3

Запитання 20

Який діаметр має кругле блюдо?

варіанти відповідей

270 мм

350 мм

250 мм

Запитання 21

Чашки бульйоні використовують для подавання:

варіанти відповідей

Холодних супів

Прозорих супів, супів-пюре

 Солодких супів

Запитання 22

Фужери використовують для подавання:

варіанти відповідей

Ігристих вин

Столових вин

Безалкогольних напоїв

Запитання 23

Який об’єм має горілчана чарка?

варіанти відповідей

25 см3

50 см3

100 см3

Запитання 24

Який об’єм має кавова чашка для подавання кави по східному?

варіанти відповідей

50,75 мл

150 мл

200 мл

Запитання 25

Який об’єм має лікерна чарка?

варіанти відповідей

150 см3

75 см3

35 см3

Запитання 26

Який посуд використовують для  подавання гарячих закускок з риби і морепродуктів?

варіанти відповідей

Кокотниця

Кокільниця

Баранчик

Запитання 27

Що подають у кокотницях? 

варіанти відповідей

 Гарячі закуски з риби і морепродуктів

Гарячі закуски з грибів і птиці

Гарячі закуски з сиру

Запитання 28

Що входить до складу мельхіору?

варіанти відповідей

 Хром, нікель

 Мідь, нікель

Свинець, мідь

Запитання 29

Який посуд використовують для запікання страв?

варіанти відповідей

Овальне металеве блюдо


Порційна сковорода

Баранчик

Запитання 30

Як поділяються столові прибори ?

варіанти відповідей

 Допоміжні та основні

Ложки, виделки,ножі

Маленькі,середні,великі

Запитання 31

До групи основних приборів належить:

варіанти відповідей

Ніж для масла

Виделка для лимону

Закусочний прибор

Запитання 32

Яке призначення пашотниці? 

варіанти відповідей

Для подавання гарячих обчищених яєць, зварених "у мішечок", як гарнір до бульйону

Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів

Для приготування та подавання гарячих закусок і других порційних страв із крупи, риби, м'яса, овочів

Запитання 33

Підберіть посуд для подавання варення, джему,меду.

 


варіанти відповідей

Глибока десертна тарілка

Менажниця

Розетка

Запитання 34

Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського. 

варіанти відповідей

Пиріжкова тарілка

Закусочна тарілка

Десертна мілка тарілка

Запитання 35

Що подають в креманках? 

варіанти відповідей

Чизкейк

Желе, муси

Свіжі фрукти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест