Приготування глазурі

Додано: 17 листопада
Предмет: Технології, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Як називається білкова глазур для пряників?

варіанти відповідей

Бізе

Айсінг

Глюкозний сироп

Заливка

Запитання 2

З яких інградієнтів готується білкова глазур для розпрису пряників?

варіанти відповідей

Білок, цукрова пудра, сіль

Білок, цукрова пудра, лимонний сік

Білок, цукрова пудра, крохмаль

Вода, цукрова пудра, лимонний сік, крохмаль

Запитання 3

Якими барвниками можна зафарбувати глазур для розпису пряників у потрібний колір?

варіанти відповідей

Водорозчинними

Жиророзчинними

Глітерами

Будь-якими

Запитання 4

Який з вказаних інградієнтів не можна додавати до тіста для пряників?

варіанти відповідей

Какао

Оцет

Глюкозний сироп

Мелений перець

Запитання 5

Якою товщиною потрібно розкачувати тісто для пряників?

варіанти відповідей

1-2 мм

4-5 мм

10-15 мм

більше 15 мм

Запитання 6

Що потрібно додати до готової глазурі, якщо її консистенція загуста?

варіанти відповідей

Глюкозний сироп

Лимонний сік

Білок

Кип'ячену воду

Запитання 7

Як правильно приготувати глазур для пряників?

варіанти відповідей

Перемішувати білок з пудрою на невисоких обертах міксера, в кінці додати декілька капель лимонного соку

Збивати білок з цукровою пудрою на високих обертах міксера до щільної консистенції

Перемішувати білок з пудрою виделкою

Перемішувати білок з пудрою на невисоких обертах міксера, в кінці додати трохи крохмалю

Запитання 8

Як підібрати консистенцію глазурі так, щоб під час заливки вона не розтікалася за контури пряника і при цьому давала необхідний об'єм малюнку?

варіанти відповідей

Після перемішування глазур має розгладжуватись в мисці за 10-15 секунд

Після перемішування глазур має розгладжуватись в мисці за 25-30 секунд

Після перемішування глазур має розгладжуватись в мисці одразу ж, максимум за 2 секунди

Після перемішування глазур не повинна розгладжуватись зовсім, вона повинна кусками спадати з ложки

Запитання 9

Чи можна приготувати тісто для пряників без меду (наприклад, у разі харчової алергії на мед у людей, які будуть їх споживати)

варіанти відповідей

Так, замінивши його на глюкозний сироп

Ні, готувати потрібно лише на меді

Запитання 10

Як правильно просушувати пряники після покриття глазур'ю?

варіанти відповідей

У духовці при температурі 100-120 градусів

При кімнатній температурі 6-8 год

У вологому приміщенні, чим більше вологість повітря - тим краще!

Запитання 11

Який інградієнт у рецепті тіста необхідний для того, щоб пряник після випікання був м'яким та пухким?

варіанти відповідей

Цукор

Яйця

Прянощі (кориця, імбир, кардамон та ін)

Сода

Запитання 12

Чи можна зберігати готове тісто в холодильнику після приготування 2-3 доби?

варіанти відповідей

Ні, воно зіпсується

Зберігати потрібно тільки в морозилці до 1 місяця

Так, можна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест