Механічна кулінарна обробка риби. Приготування н/ф

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 396 разів
9 запитань
Запитання 1

За характером покрову шкіри рибу поділяють на:

варіанти відповідей

луската, осетрова, з кістковими лусками "жучками"

луската, безлуската, з кістковими лусками "жучками"

безлуската, осетрова, лососева

Запитання 2

Яка риба відноситься до лускатої?

варіанти відповідей

хек, минтай, сом

карась,карп, окунь

щука, скумбрія,пеленгас

Запитання 3

Яка риба відноситься до безлскатої?

варіанти відповідей

Карась, окунь, сом

Мінога, зубатка,товстолоб

Лин, мінога, сом

Запитання 4

Оберіть правильну послідовність обробки лускатої риби для викорстаня цілою

варіанти відповідей

Розморожування,обчищання луски, видалення плавників, видалення очей і зябер, розрізування черевця,видалення нутрощів і чорної плівки, промивання

Обчищання луски, видалення плавників, видалення очей і зябер, розрізування черевця,видалення нутрощів і чорної плівки, промивання, розморожування

Розморожування,, видалення плавників, видалення очей і зябер, обчищання луски, розрізування черевця,видалення нутрощів і чорної плівки, промивання

Запитання 5

Оберіть правильну послідовність розбирання риби на порціонні шматочки-кругляки

варіанти відповідей

Розморожування, видаленя плавників, надрізування м'якоті навколо голови, перерубування хребта біля голови, видалення голови разом з нутрощами, обчщання луски, зачищання чорної плівки, промивання, обсушування, нарізання на кругляки

Розморожування, обчщання луски, видаленя плавників, надрізування м'якоті навколо голови, перерубування хребта біля голови, видалення голови разом з нутрощами, зачищання чорної плівки, промивання, обсушування, нарізання на кругляки

Розморожування, обчщання луски, видаленя плавників, надрізування м'якоті навколо голови, перерубування хребта біля голови, видалення голови разом з нутрощами, зачищання чорної плівки, , обсушування, промивання, нарізання на кругляки

Запитання 6

Оберіть правильну послідовність розбирання риби на філе

варіанти відповідей

Розморожуання, обчищання луски, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, відрізування голови, промивання, обсушування, розрізування верхього філе з реберними кістками пластуванням риби,видалення хребта, видалення ребери кісток з філе, зрізування філе зі шкіри,нарізування на порціонні шматочки

Розморожуання, обчищання луски, відрізування голови, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, промивання, обсушування, розрізування верхього філе з реберними кістками пластуванням риби,видалення хребта, видалення ребери кісток з філе, зрізування філе зі шкіри,нарізування на порціонні шматочки.

Розморожуання, обчищання луски, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, відрізування голови, промивання, обсушування, розрізування верхього філе з реберними кістками пластуванням риби,видалення хребта, видалення ребери кісток з філе, нарізування на порціонні шматочки, зрізування філе зі шкіри.

Запитання 7

Які способи застосовують для приготування н/ф з риби?

варіанти відповідей

Вибивання, панірування, бланшування, подрібнення

Пропарювання, калібрування, сортування, панірування

Нарізування, відбивання, маринування,подрібнення, вибивання,панірування

Запитання 8

Що входить до складу натуральної січеної маси?

варіанти відповідей

М'якоть риби, сало шпик,часник, сіль, перець

М'якоть риби, сало шпик,часник,цибуля, сіль, перець

М'якоть риби, сало шпик,часник,хліб, сіль, перець

Запитання 9

Що входить до складу котленої маси?

варіанти відповідей

М'якоть риби, пшеничний хліб, молоко, перець

М'якоть риби, пшеничний хліб, вода, сіль, перець, часник

М'якоть риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль, перець

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест