Механічна кулінарна обробка риби.

Тест виконано: 45 разів
10 запитань
Запитання 1

Розморожують рибу:

варіанти відповідей

на повітрі, у воді, комбінованим способом

на повітрі; у воді

комбінованим способом

у воді

Запитання 2

Визига – це:

варіанти відповідей

хрящ, який замінює осетровим хребет

плавник на череві

вид риби

Запитання 3

Для отримання шматків кругляків нутрощі з риби видаляють через:

варіанти відповідей

розріз на череві

розріз по спинному плавнику

отвір, що утворився після видалення голови.

Запитання 4

Мета панірування:

варіанти відповідей

утворення гарної рум’яної кірочки, зменшення витікання соку

зберегти форму виробам

поліпшення смакових властивостей

Запитання 5

До харчових відходів відносяться:

варіанти відповідей

нутрощі, голова

шкіра, ікра

кістки, луска

очі, зябра

Запитання 6

Обробку окуневих риб розпочинають

варіанти відповідей

з видалення луски

з видалення жовчного міхура

з видалення твердого спинного плавника

Запитання 7

На підприємства громадського харчування риба надходить:

варіанти відповідей

охолодженою, солоною

живою, охолодженою, мороженою, солоною

живою, мороженою, маринованою

охолодженою, мороженою

Запитання 8

Пластування - це:

варіанти відповідей

розділення риби по хребту на два філе

нарізання на порції

відокремлення м’яса від кісток

Запитання 9

У камбали нутрощі виймають:

варіанти відповідей

через черевце

через спинку

через отвір надрізаний навкіс біля голови

Запитання 10

Скількома способами вимочують солону рибу?

варіанти відповідей

одним

двома

трьома

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест