Механічна кулінарна обробка риби. Приготування напівфабрикатів.

Додано: 31 січня 2022
Предмет:
Тест виконано: 166 разів
20 запитань
Запитання 1

Найважливішою складовою частиною м’яса риби є:

варіанти відповідей

Жири

Білки

Вуглеводи

Запитання 2

Розморожують рибу:

варіанти відповідей

на повітрі, у воді, комбінованим способом

на повітрі; у воді

комбінованим способом

у воді

Запитання 3

Визига – це:

варіанти відповідей

хрящ, який замінює осетровим хребет

плавник на череві

вид риби

Запитання 4

Для отримання шматків кругляків нутрощі з риби видаляють через:

варіанти відповідей

розріз на череві

розріз по спинному плавнику

отвір, що утворився після видалення голови.

Запитання 5

Мета панірування:

варіанти відповідей

утворення гарної рум’яної кірочки, зменшення витікання соку

зберегти форму виробам

поліпшення смакових властивостей

Запитання 6

Льєзон – це:

варіанти відповідей

суміш сирих яєць з молоком або водою, сіль

суміш варених яєць з молоком

суміш молока з водою

Запитання 7

До харчових відходів відносяться:

варіанти відповідей

нутрощі, голова

шкіра, ікра

кістки, луска

очі, зябра

Запитання 8

Вкажіть рибу, яку відносять до окуневих

варіанти відповідей

горбуша, ряпушка

судак, йорж

навага, сайра

Запитання 9

Чорну ікру отриують від риби родини...

варіанти відповідей

лососевих

коропових

осетрових

Запитання 10

Обробку окуневих риб розпочинають

варіанти відповідей

з видалення луски

з видалення жовчного міхура

з видалення твердого спинного плавника

Запитання 11

Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у...

варіанти відповідей

сухарях

борошні

висівках

Запитання 12

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

свіжий

черствий

одноденної випічки

Запитання 13

Риба – цінний продукт харчування, так як містить:

варіанти відповідей

білки, вуглеводи, мінеральні речовини

білки, жири, мінеральні і екстрактивні речовини, вітаміни

жири, органічні кислоти, мінеральні речовини

білки, екстрактивні речовини, вітаміни

Запитання 14

На підприємства громадського харчування риба надходить:

варіанти відповідей

охолодженою, солоною

живою, охолодженою, мороженою, солоною

живою, мороженою, маринованою

охолодженою, мороженою

Запитання 15

До складу котлетної маси з риби входять:

варіанти відповідей

м’якоть риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль, перець

м’якоть риби, вода або молоко, часник, сіль

м’якоть риби, цибуля, вода або молоко, сіль

м’якоть риби, цибуля, сіль, перець

Запитання 16

Пластування - це:

варіанти відповідей

розділення риби по хребту на два філе

нарізання на порції

відокремлення м’яса від кісток

Запитання 17

Вкажіть який напівфабрикат зображений на малюнку:

варіанти відповідей

биточки

рулет

котлети

рибні палички

Запитання 18

Вкажіть який напівфабрикат зображений на малюнку:

варіанти відповідей

биточки

рулет

зрази

котлети

Запитання 19

Вкажіть який напівфабрикат зображений на малюнку:

варіанти відповідей

рулет

котлети

тюфтельки

биточки

Запитання 20

Вкажіть який напівфабрикат зображений на малюнку:

варіанти відповідей

котлети

рулет

биточки

тюфтельки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест