Харчові отруєння мікробної етіології поділяють на:
Виберіть твердження, яке не відповідає характеристиці стафілококового харчового отруєнння.
Виберіть твердження, яке не відповідає характеристиці ботулізму.
Отруєння, що виникають внаслідок потрапляння в організм разом із харчовими продуктами продуктів життєдіяльності мікроскопічних (пліснявих) грибів
Наука, що вивчає вплив виробничого процесу та навколишнього середовища на організм працівників з метою розробки санітарно-гігієнічних та лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на створення найбільш сприятливих умов праці, забезпечення здоров’я та високого рівня працездатності людини.
Наука, що вивчає вплив різноманітних факторів навколишнього середовища і виробничої діяльності на здоров’я людини, її працездатність, тривалість життя, розробляє практичні заходи оздоровлення умов життя і праці людини.
Сукупність практичних заходів, спрямованих на оздоровлення середовища, що оточує людину.
Система організаційних та технічних заходів, що спрямовані на усунення потенційно-небезпечних виробничих факторів і запобігання професійним захворюванням та отруєнням.
Державний санітарний нагляд очолює
Сумарне рівняння нетипового (гетероферментативного) молочнокислого бродіння
Вид бродіння наносить значну шкоду господарству, оскільки воно здатне зумовити гниття картоплі і овочів, псування консервованих продуктів, зіпсувати квашені овочі
Мікроскопічні, переважно одноклітинні організми, з прокаріотичним типом будови клітин.
Позатаксономічна група одноклітинних грибів, що втратили міцеліальну будову у зв’язку з переходом до проживання в рідких і напіврідких, багатих на органічні речовини субстратах.
Організми, які використовують для побудови свого тіла СО2 як єдине або головне джерело вуглецю.
Холодолюбні мікроорганізми, мінімальні температури для яких - у межах від -10 до 0ºС, оптимальні - від 10 до15ºС і максимальні - близько 30ºС.
Мікроорганізми, мінімальні температури для яких - у межах від 0 до 10ºС, оптимальні - від 25 до 35ºС і максимальні - близько 40-50ºС.
Група теплолюбних мікробів, які можуть розвиватися при відносно високих температурах.
Мікроорганізми, які добре розвиваються при нормальному тиску.
Мікроби, що краще розвиваються при підвищеному осмотичному тиску.
Форма симбіозу, при якій має вигоду тільки один партнер, не завдаючи ані шкоди, ані користі іншому.
Взаємовідносини між організмами, при яких у симбіонтів взаємно посилюються фізіологічні функції і виникають нові властивості.
Взаємовідносини між мікробами, при яких продукти метаболізму одного виду прокаріотів використовуються як пожива або енергетичний матеріал іншим видом мікробів.
Оберіть неправильне твердження.
До взаємовідносин між мікроорганізмами не належить
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома