Що відсутнє в будові бактеріальної клітини?
Вміст води у цитоплазмі мікроорганізмів коливається від _________ їх маси
У історії розвитку мікробіології виділяють ____ періоди.
Молекулярно генетичний -
Поглинання речовин розчинених у воді
Організми, що використовують для конструктивного обміну вуглець із складних органічних сполук -
анаеробні мікроорганізми - це
Найбільш згубними для бактерій є
Тип стосунків, за якого співіснування різних мікроорганізмів корисне лише для одного із них, а іншим завдає шкоди
Перетворення моносахаридів або молочної кислоти чи її солей в пропіонову і оцтову кислоти з утворенням вуглекислого газу і води - _________ бродіння
С2Н5ОН
Застосовують для прискорення утворювання згустку, накопичення кислоти і одержання антибіотичних речовин з метою підвищення лікувальних властивостей кисломолочних продуктів.
У народному господарстві воно завдає значної шкоди завдяки здатності ____________ бактерій псувати картоплю, овочі, сири, консерви (бомбаж), викликати прогорання молока, зволоження борошна та ін.
Лимоннокисле бродіння – це окислювальний аеробний процес перетворення _____________ у лимонну кислоту за допомогою пліснявих грибів.
Більшість аеробних мікроорганізмів окислює органічні речовини до -
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома