Мікрохвильова піч

Додано: 7 червня 2022
Предмет:
Тест виконано: 835 разів
9 запитань
Запитання 1

Принцип дії мікрохвильової печі будується на:

варіанти відповідей

обробці продукту, розміщеного всередині приладу НВЧ-випромінюванням

обробці продукту, розміщеного всередині приладу ІЧ-випромінюванням

обробці продукту, розміщеного всередині приладу електромагнітною індукцією

Запитання 2

Розігрів продуктів в мікрохвильвій (НВЧ) печі відбувається:

варіанти відповідей

тільки на поверхні

в більшій частині об'єму

з середини продукту

Запитання 3

Щоб нагріти їжу за допомогою мікрохвиль, необхідна присутність в ній:

варіанти відповідей

дипольних молекул кисню

солі

дипольних молекул води

Запитання 4

Робочим органом мікрохвильової (НВЧ) печі є:

варіанти відповідей

магнетрон

електрична енергія

сенсорна панель

Запитання 5

Принцип дії мікрохвильової печі:

варіанти відповідей

мікрохвилі "бомблять" поверхню їжі, змушуючі її запікатись, що і нагріває їжу

мікрохвилі "бомблять" молекули води в їжі, змушуючі їх обертатися з частотою мільйони разів в секунду, створюючи молекулярне тертя, яке і нагріває їжу

мікрохвилі створюють електромагнінте поле, яке нагріває посуд, в якому готується їжа, тим самим і нагріває їжу

Запитання 6

При приготуванні їжі в мікрохвильовій (НВЧ) печі використовують посуд:

варіанти відповідей

будь-який

тільки металевий і металізований

тільки неметалевий і неметалізований

Запитання 7

Вмикати піч в роботу при знятій кришці корпуса або відкритих дверцятах:

варіанти відповідей

дозволяється тільки при присутності механіка

категорично забороняється

забороняється тільки при відсутності в печі приготовляємого продукта

Запитання 8

Нагрівання продуктів в мікрохвильовій печі відбувається:

варіанти відповідей

за рахунок прогріву мікрохвилями поверхневого шару і подальшого проникнення тепла в глибину продукту за рахунок теплопровідгості чи конвекції

за рахунок утворення на поверхні рум'яної шкірочки і подальшого проникнення тепла в глибину продукту за рахунок теплопровідгості чи конвекції

за рахунок проогріву мікрохвилями поверхневого шару і подальшого утворення тепла в робочій камері

Запитання 9

При приготуванні страв в мікрохвильовій (НВЧ) печі дозволяється використовувати :

варіанти відповідей

фольгу, пластиковий посуд

скляний, фаянсовий, керамічний посуд

посуд, прикрашений декоративним малюнком, виконаним металізованою фарбою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест