Молекулярна гастрономія

Додано: 10 грудня 2023
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
10 запитань
Запитання 1

Головний принцип молекулярної кухні?

варіанти відповідей

Створити незвичний смак звичайної страви.

Подати страву зовсім у незвичному вигляді.

Створити страву національної кухні.

Створити страву домашньої кухні.

Запитання 2

Що таке сферифікація?

варіанти відповідей

Це піна, яка тане у роті.

Використання у страві рідкого азоту.

Заключення рідини та продуктів у прозорі сферичні оболонки.

Вакуумне приготування продуктів.

Запитання 3

Що таке емульсіфікація?

варіанти відповідей

Піна, яка тане у роті.

Страва з використанням агар-агару.

Страва у вигляді прозорої кулі.

Вакуумне приготування страви.

Запитання 4

Ким за професією були винахідники молекулярної кухні?

варіанти відповідей

Кухар та кондитер.

Фізик-ядерщик та хімік.

Ресторатори.

Біолог та хімік.

Запитання 5

З чого добувають агар-агар?

варіанти відповідей

З цукрового буряка.

З червоних водорослів.

З Сполучної тканини тварин.

Пресування насіння певних рослин.

Запитання 6

На якому фото зображенні прозорі пельмені?

варіанти відповідей
Запитання 7

На якому фото зображенні еспумізована страва?

варіанти відповідей
Запитання 8

В яких стравах використовується агар-агар?

варіанти відповідей
Запитання 9

На якому фото зображен молекулярний борщ?

варіанти відповідей
Запитання 10

Які операції молекулярної кухні були використовувані в приготуванні цієї страви?

варіанти відповідей

Тушування.

Еспумізація ( піна).

Випікання.

Желатинізація (створення ікри).

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест