Молочна гастрономія

Додано: 26 листопада 2020
Предмет:
9 запитань
Запитання 1

Молоко оброблене при температурі 600-650 протягом 25-30 секунд

варіанти відповідей

пастеризоване

стерилізоване

ультрапастеризоване

термізоване

суперпастеризоване

пряжене

Запитання 2

Молоко, яке має кремовий колір - це

варіанти відповідей

термізоване

суперпастеризоване

пряжене

ряжанка

Запитання 3

Сепаруванням молока одержують

варіанти відповідей

сметану

ряжанку

вершки

маслянку

Запитання 4

Вкажіть дефекти молока

варіанти відповідей

Підвищена жирність

Згірклість

Підвищена солодкість

Підвищена кислотність

Запитання 5

Що є основною сировиною для виробництва масла?

варіанти відповідей

молоко

вершки

сметана

кефір

Запитання 6

Пожовтіння поверхні масла виникає внаслідок:

варіанти відповідей

змішування масла різних кольорів

окислення жиру

нерівномірного розподілу вологи

додавання харчових барвників

Запитання 7

До кисломолочних напоїв  змішаного бродіння  належать:

варіанти відповідей

ацидофільнодріжджове молоко

кефір

кумис

ряжанка

Запитання 8

Кисломолочний продукт, що виробляється шляхом сквашування нормалізованих пастеризованих вершків чистими культурами молочнокислих стрептококів

варіанти відповідей

Йогурт

Сметана

Ряжанка

Сир

Запитання 9

Любительска сматана має жирність

варіанти відповідей

10%

20%

30%

40%

50%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест