Молоко та його продукти

Додано: 17 березня
Предмет: Технології, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Яка добова норма споживання молока людиною?

варіанти відповідей

200 мл

500 мл

300 мл

800 мл

Запитання 2

 Як називають молочний цукор?


варіанти відповідей

Галактоза


Рибоза

Мальтоза

Лактоза.

Запитання 3

Як називається молоко витримане за температури не нижче 95°С протягом 3-4 годин ?


варіанти відповідей


Пряжене

Стерилізоване

Пастеризоване

Знежирене

Запитання 4

Як називається процес зниження або підвищення в молоці вмісту жиру, білків, вітаміну С?


варіанти відповідей

Охолодження

Гомогенізація

Нормалізація

Пастеризація і стерилізація

Запитання 5

Для чого проводять пастеризацію та стерилізацію молока?



варіанти відповідей

Зміни жирності молока

Зміни кольору молока

Зниження кислотності молока

Знищення мікрофлори молока

Запитання 6

Який процес використовують для виробництва вершків?


варіанти відповідей

Сепарація

Гідратація

Збивання

Гомогенізація

Запитання 7

Який кисломолочний дієтичний продукт має сметаноподібну консистенцію, білий колір, кисломолочний освіжаючий запах, кисломолочний злегка гострий смак?


варіанти відповідей

Йогурт.

Кефір.

Ряжанка.

Кисле молоко.

Запитання 8

Який кисломолочний продукт виробляють із кобилячого молока?


варіанти відповідей

Кефір.

Кумис

Кисле молоко

Сметану.

Запитання 9

Назвіть високопоживний продукт харчування з солодким смаком.


варіанти відповідей

Морозиво

Сухе молоко

Згущене молоко

Йогурт.

Запитання 10

До якого виду належить морозиво, що вироблене із суміші, яка складається із полуничної есенції, ароматичного масла, цукру, води, агар-агару?


варіанти відповідей

Ароматизоване

Плодово-ягідне

Молочне

Любительське

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест