Молюски. Паразитичні безхребетні тварини.

Додано: 18 листопада 2020
Предмет: Біологія, 7 клас
Тест виконано: 470 разів
12 запитань
Запитання 1

Укажіть, які частини тіла розрізняють у тілі двостулкових молюсків?

варіанти відповідей

Голова, тулуб

Голова, нога

Голова, тулуб, нога

Тулуб, нога

Запитання 2

Вкажіть, якого молюска людина вживає у їжу

варіанти відповідей

Ставковик великий

Мідія

Ставковик малий

Жабурниця

Запитання 3

Вкажіть які молюски належать до класу Головоногих.

варіанти відповідей

вустриця, мідія

голий слимак

кальмар, каракатиця

ставковики, жабурниця

Запитання 4

Вкажіть, із чорнильних залоз яких молюсків добувають натуральну китайську туш?

варіанти відповідей

мідії

бітінії

наутилуси

каракатиці і кальмари

Запитання 5

Вкажіть структуру, властиву для представників типу Молюски.

варіанти відповідей

кутикула

мантія

міксоцель

первинна порожнина

Запитання 6

Вкажіть назву шару, відсутнього в раковині молюсків.

варіанти відповідей

хітиновий

роговий

порцеляновий

перламутровий

Запитання 7

Вкажіть, яким паразитом можна заразитись при вживанні сирої риби.

варіанти відповідей

аскарида

гострик

котячий сисун

печінковий сисун

Запитання 8

Остаточним хазяїном паразита є організм, у якому:

варіанти відповідей

відбувається статеве розмноження

відбувається нестатеве розмноження

відбувається вегетативне і статеве розмноження

проходить більша частина циклу розвитку

Запитання 9

Вкажіть остаточного хазяїна бичачого ціп"яка:

варіанти відповідей

собака

свиня

велика рогата худоба

людина

Запитання 10

Органами прикріплення у сисунів є:

варіанти відповідей

гачки

присоски та гачки

дві присоски

чотири присоски

Запитання 11

Вкажіть, якому паразиту властива міграція личинок в організмі людини через печінку, серце, легені і кишечник?

варіанти відповідей

гострик

аскарида

сисун котячий

сисун печінковий

Запитання 12

Щоб не заразитись бичачим ціп"яком потрібно:

варіанти відповідей

кип"ятити воду перед вживанням

термічно обробляти рибу

термічно обробляти яловичину

термічно обробляти свинину

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест