Вкажіть розпушувачі пісочного тіста?
Яке борошно використовують для приготування пісочного тіста?
Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування пісочного тіста?
При якій температурі пісочного тіста формують із нього вироби?
Яке борошно використовують для приготування здобного прісного тіста?
Яке тісто готують із такого набору сировини: борошно, цукор, масло або маргарин, яйця, вода або сметана, сода?
Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста?
Вкажіть причину виникнення таких дефектів у процесі приготування пісочного тіста: тісто непластичне, при розкачуванні кришиться, а під час випікання з нього витікає жир:
Вкажіть вироби із пісочного тіста, що характеризуються такими органолептичними показниками: форма човника, поверхня рівномірно зарум’янена, консистенція щільна м’яка:
Яке тісто характеризується великим вмістом прянощів, цукру, меду, патоки та розпушувачів?
З якого тіста готують коврижку медову із начинкою?
Вкажіть сировину, яку використовують для приготування пряничного тіста:
До якої товщини розкачують пряничне тісто для виготовлення батонів?
При якій температурі та протягом якого часу випікають пряники?
При випіканні вироби з пряничного тіста «осіли»? Вкажіть причину:
Вкажіть виріб із пряничного тіста, що характеризується такими органолептичними показниками якості: виріб круглої форми, за глазурований, поверхня блискуча, на зламі тісто порувате, добре пропечене, без «закальцю».
Вкажіть набір сировини для приготування основного бісквіта:
Вкажіть набір сировини для приготування масляного бісквіта:
Який розпушувач додається до рецептури масляного бісквіта?
До якого часу збивають яєчно-цукрову суміш для бісквіта?
При якій t0 збивають масу для бісквіта?
При якій температурі випікають вироби із бісквітного тіста?
Скільки часу випікають н/ф бісквітний для рулетів?
Скільки часу випікають основний бісквіт?
Скільки часу витримують бісквіт після випікання?
Вкажіть причини виникнення таких дефектів при приготуванні виробів із бісквітного тіста: бісквітний н/ф приготовлено з грудочками із борошна:
Який бісквіт готують із підігріванням?
З якого тіста готують ватрушки, сочники та коржики?
Вкажіть набір сировини для приготування масляного крему «Шарлот»
Вкажіть набір сировини для приготування крему «Глясе»
Назвіть креми що готується з такого набору сировини: цукор, масло вершкове, молоко згущене, пудра ванільна, коньяк або вино і вода:
Вкажіть крем, що готується із такого набору сировини: цукор, білки яєць, пудра ванільна і вода;
Який крем готується за такою технологією: охолоджені білки яєць повільно збиваються, потім темп збивання збільшується і до збитої маси додають гарячий цукровий сироп, пудру ванільну збивають до стійкої структури крему?
Який смак і запах має крем масляний «Новий»?
Коли при збиванні масляного основного крему додають у масу пудру ванільну і коньяк?
Який сироп готують таким способом: цукор з’єднують із водою, доводять до кипіння знімають піну та утворюють до температури 110 0С, охолоджують до 80 0С додають есенцію?
Скільки часу дозріває помадка основна?
До якої температури охолоджують помадний сироп перед збиванням?
Який оздоблювальний напівфабрикат можна приготувати за таким набором продуктів: цукор патока какао пудра ванільна та есенція:
Укажіть органолептичну характеристику сиропу цукрового, увареного до 105, 3 0С:
До якої температури уварюють сироп, щільність якого відповідає пробі на слабку кульку?
До якого стану вариться сироп для просочування?
З якою метою в білкові креми додають харчові кислоти:
Вкажіть причину виникнення такого дефекту: помадка не має глянцю;
Вкажіть причини виникнення такого дефекту оздоблювального н/ф: помадка має велику зернисту консистенцію:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома