Напівфабрикати з яловичини

Додано: 31 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 163 рази
12 запитань
Запитання 1

З товстого і тонкого країв верхньої і внутрішньої частини мякоті задньої ноги нарізують порційні шматочки 1.5-2 см завтовшки, відбивають, надаючи овально-довгастої форми, підрізують сухожилки, солять, посипають перцем, змочують у льєзоні, обкачують у червоній паніровці

варіанти відповідей

Полядвиця

Круяеники відбивні

Ромштекс

Біфштекс натуральний

Запитання 2

З якої частини туші нарізають піджарку

варіанти відповідей

З товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини мякоті задньої ноги

З внутрішньої і верхньої частини задньої ноги

З товстого і тонкого країв

З товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини мякоті задньої ноги, вирізки

Запитання 3

З бокової і внутрішньої частини задньої ноги нарізують напівфабрикати у вигляді кубикив (2-4 шт.на порцію) 30-40 г

варіанти відповідей

Печеня київська

Печеня по-домашньому

Піджарка

Запитання 4

З якої частини туші і якою масою готують шпиговане мясо

варіанти відповідей

Вирізку масою 1,0 кг

Верхню, внутрішню, бічну і зовнішню частину задньої ноги масою 1,0-2,0 кг

Верхню, внутрішню, зовнішню частину задньої ноги масою 1,5-2,0 кг

Верхню, внутрішню, бічну і зовнішню частину задньої ноги масою 1,5-2,5 кг

Запитання 5

З якої частини туші і якою масою готують відварне мясо

варіанти відповідей

Мякоть бокової і зовнішньої частини задньої ноги, пружка, лопаткової і підлопаткової частини масою 1,5-2,5 кг

Мякоть бокової і зовнішньої частини задньої ноги, пружка, лопаткової і підлопаткової частини масою 1,0-2,0 кг

Мякоть бокової і зовнішньої частини задньої ноги масою 2,5-3,0 кг

Запитання 6

Яку начинку використовують для приготування н/ф "Крученики волинські"?

варіанти відповідей

Солоні огірки

Тушкована капуста

Грибна начинка

Начинка з вареним яйцем та зеленню

Запитання 7

Нарізають з товстого і тонкого країв під прямим кутом 1,5— 2 см завтовшки, відбивають, надрізають сухожилки і плівки. Напівфабрикат має овально-довгасту форму. Допускається товщина жиру не більш як 1 см.

варіанти відповідей

Лангет

Біфштекс

Ромштекс

Антрекот

Запитання 8

З якої частини туші нарізають бефстроганов

варіанти відповідей

Обрізків вирізки, товстого і тонкого країв, вирізки

Обрізків вирізки, товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частин м’якоті задньої ноги

Шийної частини, внутрішньої і верхньої частин м’якоті задньої ноги

Запитання 9

З якою метою маринують мясо

варіанти відповідей

Набуханню колагенових волокон сполучної тканини, розм’якшенню м’яса, прискорює процес смаження

Щоб смак кулінарних виробів поліпшився

Для розпушення сполучної тканини

Запитання 10

З якої частини туші нарізають гуляш

варіанти відповідей

Шийної частини

Бокової і зовнішної частини задньої ноги

Лопаткової і підлопаткової частини

Запитання 11

Яка сировина входить до складу котлетної маси?

варіанти відповідей

Мясо, хліб, молоко, цибуля, яйця, сіль, перець

Мясо, хліб пшеничний, молоко або вода, сіль, мелений перець

Мясо, молоко або вода, цибуля, сіль, перець

Запитання 12

До котлетної маси з меншою кількістю хліба додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, добре перемішують, розкладають на порції по 2—4 шт., формують у вигляді кульок діаметром 2—4 см, обкачують у борошні

варіанти відповідей

Біфштекс січений

Тюфтельки

Биточки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест