Напруга і тривога

Додано: 14 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
18 запитань
Запитання 1

17 серпня я отримав новину про атаку на ....., плани якої почали розробляти у квітні. 13 травня план проекту схвалив Комітет начальників штабів. Мали використати понад 10 000 чоловік із трьох родів військ. То був наймасштабніший захід, який ми намагалися здійснити супроти окупованого франц. узбережжя.

варіанти відповідей

Мутбенн

Дьєп

Каїр

Запитання 2

Дьєп німці захищали неякісно. Атаку спершу призначили на 4 липня, і війська сіли на кораблі в портах на острові Вайт. Погода була несприятливою і операцію відклали на 8 липня. 4 німецькі літаки здійснили наліт на скупчення кораблів і далі була негода, тож війська висадили. Тепер вирішили взагалі скасувати операцію. Про це сказав .....

варіанти відповідей

Александер

Монтгомері

Запитання 3

Проте я вважав дуже важливим, щоб цього літа ми здійснили якусь широкомасштабну операцію. У розмові з генералом ..... стало ясно, що час не дозволяє провести підготовку до якоїсь нової операції, проте можна було б знову напасти на Дьєп – .... кодова назва, протягом місяця, при тому вжиті таємні заходи.

варіанти відповідей

Александером

Монтгомері

Маунтбеттеном

"Ювілей"

"Метеорит"

Запитання 4

Німці позицію Дьєпа за липень і серпень посилили. Коли обернутися назад, утрати в цій пам'ятній операції можуть видатися високими проти результатів. Вона навчила нас завчасно будувати різні нові типи суден і пристроїв. .. серпня я ще раз відвідав пустельний фронт.

варіанти відповідей

19

18

21

Запитання 5

Я поїхав з ......у його машині з Каїра повз піраміди. Я радів усьому, що він розповідав мені. Коли тіні видовжилися ми доїхали до штабу Монтгомері коло Александрії. Генерал віддав мені свій автофургон, поділений на кабінет і спальню. Ми всі чудово покупалися. "Всі армії миються тепер цієї пори вздовж берега,"– показав Монтгомері, поки ми стояли загорнуті в рушники. Солдати були засмаглі всюди, крім місць, де були труси.

варіанти відповідей

Александером

Монтгомері

Запитання 6

Як змінюється мода! Коли 44 роки тому я йшов на ...., вважалося, що сонце не можна допускати до шкіри. Ззаду всіх наших костюмів хакі чіпляли спец накидки. Поява без коркового шолома була воєнним злочином. Ми одягали грубу спідню білизну. А зараз наші солдати все це роблять без капелюхів і навіть повного одягу.

варіанти відповідей

Омдурман

Каїр

Александрію

Бірму

Запитання 7

Одягнувшись для обіду, мій костюм на застібках-блискавках можна було одягнути менш ніж за хв, ми зібрались у вагончику для карт. Монтгомері розповідав про наступ, операцію, ситуацію. .. серпня ми вдосвіта поїхали вперед, щоб побачити місце майбутнього бойовища і сміливі війська

варіанти відповідей

20

21

22

Запитання 8

Ми мали пообідати з .... Ми пішли в задушливу їдальню, де нам подали набагато розкішніший обід. Стояв серпневий полудень у пустелі. Головною стравою була гаряча, мов окріп, ...... з консервованих новозеландських устриць.

варіанти відповідей

Юшка

Монтгомері

Фрейберг

Александер

Баранина

Запитання 9

Увесь післяполудень ми провели серед солдатів і вже після .. вечора повернулися до фургона і приємних хвиль на березі перед ним. Я довго сидів з розмовами до пізньої ночі. Перед тим як йти спати о 10 вечора, Монтгомері попросив мене записати щось у своєму щоденнику про це все.

варіанти відповідей

7

8

6

Запитання 10

.. серпня я відвідав печери .... неподалік від Каїра. Уже споночіло, коли ми повернулись до посольства і я був невдоволений масштабом. Також ми літали з підрозділа в підрозділ, щоб привітати війська. Я думав про битву Роммеля.

варіанти відповідей

22

21

Тура

Дакарі

Запитання 11

Ми вилетіли о .... .. серпня і я спав довго. Коли я підійшов до кабіни, то бачив Гібралтар. Посадка видавалася небезпечно. Все покрив ранковий туман. Але ми не натрапили на скелі. Мм добре сіли, провели ранок з губернатором, до Лондона полетіли пополудні, перетнувши Біскайську затоку, коли споночіло.

варіанти відповідей

22

23

18:50

19:05

19:12

Запитання 12

Коли я вирушав у Каїр і Москву, командувача операцією "Смолоскип" ще не обрали. .. липня я запропонував, що якщо Маршалла призначать головнокомандувачем військами під час наступу через Ла-Манш 1943, генерал Ейзенхауер став би його заступником у Лондоні, а Александер помічником. За це були схвальні.

варіанти відповідей

31

30

29

Запитання 13

22 вересня ми визначили датою "Смолоскипа" ....

варіанти відповідей

8 листопада

10 листопада

12 листопада

Запитання 14

Серед цього Роммель вдався до рішучої, але останньої спроби прорватися до Каїра. Генерал Александер пообіцяв мені прислати одне слово ....(Я позначив його в костюма, який так часто одягав), коли почнеться битва.

варіанти відповідей

Rom

Sed

Zip

Запитання 15

28 серпня я писав Александеру, що він думає про zip. Він писав, що скоро може розпочатися і .. серпня я отримав сигнал "zip", і я одразу зателеграфував Рузвельту і Сталіну: "Роммель почав наступ, до якого ми готувалися. Тепер може статися важлива битва".

варіанти відповідей

29

30

31

Запитання 16

Уночі 30 серпня 2 танкові дивізії німців пройшли мінне поле, наша 7-ма панцерна дивізія, постійно відступаючи перед ними, зупинялася на східному фланзі. Проте німецька .. легка дивізія, успішно пройшла мінне поле і відкрила шлях до наступу танків на північ.

варіанти відповідей

90

89

64

Запитання 17

Роммелю була підкинута карта, яка показувала легкий прохід для танків у напрямку, на яку очікував Монтгомері. Увечері 31 серпня атаку на північ відбили. Наступного ранку ворог просунув у центр брит. фронту, де була 10-та панцерна дивізія. Атака німців провалилася і вони зайняли оборонну позицію. .. вересня Роммель відступав.

варіанти відповідей

3

4

5

Запитання 18

Британці почали контратаку, але німцям вдалося втекти. Монтгомері не став їх переслідувати. Наслідки виявилися через .. місяці.

варіанти відповідей

3

6

2

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест