Конференція в Касабланці

Додано: 14 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
15 запитань
Запитання 1

Американці вважали, що через "Смолоскип" не можна буде здійснити "Облаву" 1943 року. Саме це й сталося. Тоді ми не могли знати, що Гітлер докладе усіх зусиль, щоб укріпити Туніський ... Пн. Африці ми постали перед затримкою і невдачею. Висадці перешкоджали повітряні нальоти на Алжир і півострів Бон. Бракувало дорожніх транспортних засобів.

варіанти відповідей

Мис

Міст

Запитання 2

Потім настав дощовий сезон. Німці контратакували нас 1 грудня і ми відступили. Нову атаку вдалося почати .. грудня. Попервах вона мала успіх, але на світанку почалася триденна злива. Наші аеродроми стали непридатні.

варіанти відповідей

21

22

19

Запитання 3

На нараді напередодні Різдва Ейзенхауер вирішив відмовитися від плану негайного захоплення Туніса. Хоча німці зазнавали великих втрат у морі, їхня сила в Тунісі зростала. Питання, щодо перетину Ла-Маншу було головним і ми мали вирішити його з Рузвельтом в Касабланці. Я вилетів туди .. січня 1943 року.

варіанти відповідей

10

12

14

13

Запитання 4

Політ був трохи стривожений. Щоб нагріти літак "Commando", всередині поставили бензиновий двигун, який димів і нагрівав опалювальні точки до дуже високої температури. Я прокинувся о .. ночі, коли ми були над Атлантичним океаном, бо 1 з опалювальних точок пекла мені пальці ніг, і мені здавалося, що скоро вона підпалить ковдри.

варіанти відповідей

1

3

2

Запитання 5

Отже, я виліз із ліжка і розбудив ....., що сидів у відсіку внизу і заснув на стільці і привернув його увагу до тієї точки. Ми побачили іще 2 точки, які скоро розпечуться до червоного. Ми пішли в бомбовий відсік і побачили двох чоловіків, які ревно підживлювали той бензиновий опалювач. Я вважав, що то небезпечно.

варіанти відповідей

Пітер Портел

Джекоб

Запитання 6

Портел вважав так само. Я вирішив, що краще мерзнути, ніж горіти і наказав вимкнути все опалення, і ми пішли спочивати, тремтячи в крижаному зимовому повітрі на висоті ....футів.

варіанти відповідей

5 000

5 800

8 000

Запитання 7

Прилетівши до Касабланки, ми помітили, що там все добре підготовлено. В передмісті ...., стояв великий готель. Навколо нього було кілька вілл. Я прилетів туди раніше Рузвельта на 2 дні.

варіанти відповідей

Анфа

Марет

Запитання 8

Я здійснив кілька прогулянок із Паундом та іншими начальниками. Приїхав мій син Рендольф. 2 дні пролетіли швидко. Президент прилетів пополудні .. січня. Ми зустрілися дуже тепло. Наступного дня прибув Ейзенхауер.

варіанти відповідей

15

14

13

Запитання 9

Через 1 чи 2 дні прилетів Александер і втішив, що 8-ма армія скоро візьме Тріполі. Після 10 днів праці над питаннями, ми дійшли згоди. Вирішили, що повинні зосередитися в Тунісі. Узгодили наступ на Сицилію чи Сардинію. Я був за Сицилію. Тоді ми вирішили, що висадка має бути не раніше .. серпня. Я наполягав, щоб той день припав на сприятливу фазу Місяця в липні, а той у червні. Насправді війська висадилися вночі .. липня, а з моря вранці .. липня.

варіанти відповідей

30, 9, 10

15, 1, 2

23, 8, 9

Запитання 10

Я сказав запросити приїхати де Голля. Але він був гордий і декілька разів відмовлявся. Потім я сказав Ідену чинити на нього тиск. Зрештою .. січня де Голль прилетів. Я мав щ ним дуже гостру розмову, пояснивши, що коли він і далі буде перешкодою, ми розірвеме з ним стосунки. З Рузвельтом він наче поладнав.

варіанти відповідей

22

21

20

Запитання 11

Саме там ми придумали вислів "Безумовна капітуляція". Я пояснював, що це не означає знищення німецького народу. Наше останнє офіційне пленарне засідання було .. січня.

варіанти відповідей

24

21

23

Запитання 12

"Поразка німецьких підводних човнів має бути найпершим завданням. Головними напрямами наступальних дій 1943 будуть: У Середземному морі окупація Сицилії з метою зробити безпечнішою середземноморську лінію комунікацій, відтягнути німців з російського фронту, посилити тиск на Італію, створення ситуації, за якою Туреччина буде залучена як активний учасник." І вранці 24 січня ми прийшли на прес-конференцію, де змусили потиснути руку ... і .... Журналісти були здивовані, дізнавшись що я із президентом тут вже другий тиждень.

варіанти відповідей

де Голль

Рузвельт

Жіро

Гопкінс

Запитання 13

Президент готувався відлітати. Але я сказав йому: "Ви не можете приїхати аж до Пн. Африки і не побачити .... Поїдьмо туди на 2 дні. Я повинен бути з вами, коли ви милуватиметеся заходом сонця у снігах Атлаських гір." Я і Гопкінса намовляв до подорожі.

варіанти відповідей

Марракеш

Каїр

Запитання 14

Виявилося, що там є америк. вілла, про яку я не знав, яку місіс Тейлор, одна америк. леді, здала в оренду Пендеру, америк. віце-консулу. Тож ми віришили, що поїдемо. Я характеризував Марракеш як "..... Сахари".

варіанти відповідей

Париж

Рим

Лондон

Запитання 15

Ми дійшли згоди, що я подбаю про обід, і ми їхали з Рузвельтом 5 годин, розмовляючи. Ми мали дуже веселу вечерю, сиділо 15 чи 16 чоловік, і ми всі співали. Рузвельт мав вирушати на світанку .. січня. Ми попрощалися ввечері, але він вранці по дорозі до літака, зайшов щоб іще раз попрощатися. Я ще був у ліжку, але й чути не хотів, щоб він сам поїхав на аеродром. Тож скосив на ноги, надягнув свій костюм на застібках-блискавках – більш нічого, крім капців, і в такому неофіційному вбранні рушив на аеродром. Потім я повернувся на віллу, де був 2 дні.

варіанти відповідей

25

24

26

27

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест