Наслідки забруднень атмосферного повітря та його охорона

Додано: 15 квітня 2020
Предмет: Природничі науки, 11 клас
Тест виконано: 12 разів
6 запитань
Запитання 1

Атмосферне повітря — один з найважливіших природних ресурсів, без якого життя на Землі було б абсолютно неможливим. Атмосферний кисень, необхідний для дихання людей, тварин, переважної більшості рослин і мікроорганізмів. Основне джерело утворення кисню — це фотосинтез зелених рослин. Підраховано, що рослини за рік виділяють в атмосферу близько 70 млрд т кисню. Близько 80% всього кисню в атмосферу постачає морський фітопланктон, 20% виробляє наземна рослинність. - Так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 2

Забруднення – привнесення надмірної кількості хімічних елементів та їхніх сполук у природне середовище. Забруднення довкілля - процес зміни складу і властивостей однієї або декількох сфер Землі внаслідок діяльності людини. - Так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Забруднення призводить до погіршення якості атмосфери, гідросфери, літосфери та біосфери. Допустима міра забруднення довкілля в різних країнах регламентується однаковими стандартами, нормативами, законами.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

Розрізняють забруднення: отруйні, хвороботворні, хімічні, механічні і теплові. Допустимі кількості відходів, що скидають в гідро- або атмосферу регламентують нормативами гранично допустимих викидів (ГДВ) з урахуванням гранично допустимих концентрацій (ГДК). В Україні вони затверджуються Міністерством охорони здоров'я. - так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

Атмосфера має здатність до самоочищення. Проте від величезної кількості забруднювальних речовин, що надходять в атмосферу, сьогодні, вона не встигає самоочищуватись. - так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

До основних антропогенних забруднювачів довкілля належать: речовини, що викидаються промисловими підприємствами; нафта та нафтопродукти; пестициди; мінеральні добрива; шуми від виробництв, транспорту; іонізуюче випромінювання; вібрації; світло-теплові впливи. - так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест