Наука про харчування (нутріціологія) – це:
Виберіть найбільш правильне визначення гігієни живлення
Нутрієнти – це:
Основний обмін (ОО) – це:
Харчування раціональне – це:
Харчування спеціалізоване – це:
Харчування альтернативне (нетрадиційне) – це:
Харчування екзогенне - це:
Харчування ендогенне - це:
Харчова цінність харчування – це:
Харчова цінність харчування – це:
Харчовий раціон середньодобовий - це:
Харчовий режим (режим харчування) – це:
Харчування фактичне - це:
Харчові добавки – це:
Коефіцієнт фізичної активності (КФА) – це:
Білки – це:
Амінокислоти – це:
Вуглеводи – це:
Вуглеводи незахищені - це:
Жири (ліпіди) – це:
Насичені жирні кислоти – це:
Ненасичені жирні кислоти – це:
Вітаміни – це:
Продуктовий набір харчового раціону – це:
Продукти рафіновані – це:
Продукти збагачені – це:
Енергетична цінність (калорійність) харчового раціону (харчового продукту, нутрієнта) – це:
Збалансованість харчового раціону – це:
Аліментарний фактор – це:
До незамінних амінокислот відносяться:
Першим етапом загального алгоритму вивчення харчування є:
Енерговитрати спокою (ЕВП) – це:
Позначте фактори, що підвищують величину основного обміну (ВОО)
Індекс маси тіла (ІМТ) – це:
До поняття «режим харчування» входять:
Нутрицевтики – це:
Парафармацевтики – це:
Пробіотики – це:
Дієтологія - це ...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома