Облік, калькуляція і звітність (Кухар 3 розряд)

Додано: 6 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 139 разів
12 запитань
Запитання 1

Відповідальність за забезпечення збереження кількості і якості товарів, сировини ,інвентарю,коштів, що покладається на працівників підприємств громадського харчування ,називається......

варіанти відповідей

моральна

матеріальна

індивидуальна

Запитання 2

Що таке облік ?

варіанти відповідей

це процес систематичної перевірки кількості фактів ,явищ природи

це процес реєстрації випущених підприємством товарів

це процес спостереження ,сприйняття, вимірування і реєстрації фактів, явищ природи та суспільного життя

Запитання 3

Який заклад ресторанного господарства виробляє і реалізує страви у відповідності до днів тижнів?

варіанти відповідей

їдальня

закусочна

кафе

ресторан

Запитання 4

Які вимірники застосовують в обліку?

варіанти відповідей

одноцифрові,трицифрові

натуральні,трудові, грошові

літри,метри

валюта

Запитання 5

Як називається вид матеріальної відповідальності,коли за збереження матеріальних цінностей відповідає група людей?

варіанти відповідей

колективна

групова

бригадна

індивідуальна

Запитання 6

Як називається основний нормативний документ,на підставі якого виготовляють страви ,кулінарні вироби,та напої в закладах громадського харчування?

варіанти відповідей

збірник таблиць

збірник технологічних карток

збірник страв та кулінарних виробів

зошит з рецептами, рецепти з інтернету

Запитання 7

Маса нетто показує...

варіанти відповідей

вагу сировини в готовій страві (яка пройшла механічну кулінарну обробку)

вагу необробленої сировини, тобто ту кількість сировини ,яку необхідно взяти для приготування даної страви

вагу сировини чи напівфабрикатів безпосередньо в готовій страві(яка не пройшла механічну кулінарну обробку)

Запитання 8

Види господарського обліку......

варіанти відповідей

статистичний

оперативний

бухгалтерський

фінансовий

Запитання 9

Для чого в Збірнику рецептур таблиці?

варіанти відповідей

в таблицях можна знайти відповіді на усі питання ,що стосуються технологічного процесу приготування напівфабрикатів, страв, напоїв та кулінарних виробів

що стосується норм закладки сировини

усі питання ,що стосуються сумістності продуктів

режиму холодної і теплової обробки сировини


Запитання 10

Як називається нормативний документ ,який містить технологічні картки ,за допомогою яких виготовляють продукцію?

варіанти відповідей

Збірник таблиць

Збірник нормативно- технологічних документів

Збірник технологічних карток

Збірник оповідань

Запитання 11

Який вислів є неправільним?

варіанти відповідей

технологічні картки на гарніри та соуси не складаються окремо,вони зазначаються разом із другою стравою.

кухарі повинні бути забезпечені на робочих місцях технологічніми картками на кожну страву на підставі Збірника рецептур.

у технологічних картках наводиться короткий опис технологічного процесу приготування,та оформлення

Запитання 12

Які функфії виконує господарський облік?

варіанти відповідей

спостереження

вимірювання

реєстрація

накопичення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест