Види господарського обліку:
Вимірники, які дозволяють забезпечити контроль за зберіганням та використаннямматеріальних цінностей...
... - це обов'язок працівників відшкодувати підприємству нанесену йому шкоду внаслідок псування або крадіжки товарно-матеріальних цінностей.
Складається з трьох взаємоповязаних частин:
-норми витрат;
- рецептури;
- технологічні інструкції.
Норми закладки продуктів масою бруттов рецептурах розраховані на стандартну сировину; для картоплі прийняті норми відходів, діючі до 31 жовтня, для моркви і буряка - до...
Задача
У таблиці №32 вказані відходи і втрати при обробці % до маси брутто, колонка 3.
Визначте масу відходів при обробці 50 кг картоплі в січні.
Мб = 60 кг.
Табл.32 Мв = 35%
Мв - ? кг.
Задача
В шкільну їдальню завезли сметану 20% по 12 грн за кг.
Визначте продажну ціну, якщо націнка підприємства становить 30%.
Задача
В кафе "Літо" завезли масло вершкове по 36,20 грн за 1 кг. Націнка підприємства - 40%.
Визначте продажну ціну.
Задача
В кафе за минулий рік поступили макаронні вироби:
макарони звичайні І-го гатунку 1000 кг. по ціні 3,00 грн за 1 кг.
вермішель вищого гатунку 500 кг. по ціні 4,00 грн. за 1 кг.
локшина домашня 300 кг. по ціні 3,50 грн. за 1 кг.
Націнка підприємства - 35%
Розрахуйте середньозважену ціну макаронних виробів з націнкою підприємства.
Задача
На підприємство надійшло:
Борошно пшеничне в/с 50 кг по 10,80 грн.
Борошно пшеничне Іс 80 кг по 9,50 грн.
Борошно пшеничне ІІс 30 кг. по 7,90 грн.
Середньозважена ціна за 1 кг. борошна - ? грн.
Задача
Назва страви «Борщ» Розкладка № 169
На 1000 г. страви необхідно 150 гр. капусти свіжої
Скільки капусти необхідно для приготування 25 порцій борщу по 400 гр.?
Задача
Назва страви «Борщ» Розкладка № 169
На 1000 г. страви необхідно 20 гр. жиру кулінарного
Скільки жиру кулінарного необхідно для приготування 18 порцій борщу по 250 гр.?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома