Облік, калькуляція і звітність (Кухар 4 розряд)

Додано: 23 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 173 рази
12 запитань
Запитання 1

Види господарського обліку:

варіанти відповідей

Оперативний

Реєстраційний

Статистичний

Бухгалтерський

Вимірювальний

Запитання 2

Вимірники, які дозволяють забезпечити контроль за зберіганням та використаннямматеріальних цінностей...

варіанти відповідей

натуральні

трудові

грошові

Запитання 3

... - це обов'язок працівників відшкодувати підприємству нанесену йому шкоду внаслідок псування або крадіжки товарно-матеріальних цінностей.

варіанти відповідей

адміністративна відповідальність

соціальна відповідальність

матеріальна відповідальність

грошова відповідальність

Запитання 4

Складається з трьох взаємоповязаних частин:

-норми витрат;

- рецептури;

- технологічні інструкції.

варіанти відповідей

Збірник рецепур страв та кулінарних виробів

Збірник технологічних карток

Збірник рецептур страв дієтичного харчування

Запитання 5

Норми закладки продуктів масою бруттов рецептурах розраховані на стандартну сировину; для картоплі прийняті норми відходів, діючі до 31 жовтня, для моркви і буряка - до...

варіанти відповідей

1 грудня

1 січня

1 лютого

1 квітня

Запитання 6

Задача

У таблиці №32 вказані відходи і втрати при обробці % до маси брутто, колонка 3.

Визначте масу відходів при обробці 50 кг картоплі в січні.

Мб = 60 кг.

Табл.32 Мв = 35%

Мв - ? кг.


варіанти відповідей

14 кг.

17 кг.

21 кг.

24 кг.

Запитання 7

Задача

В шкільну їдальню завезли сметану 20% по 12 грн за кг.

Визначте продажну ціну, якщо націнка підприємства становить 30%.

варіанти відповідей

13,25 грн.

14,15 грн

15,60 грн

16,20 грн.

Запитання 8

Задача

В кафе "Літо" завезли масло вершкове по 36,20 грн за 1 кг. Націнка підприємства - 40%.

Визначте продажну ціну.

варіанти відповідей

40,25 грн.

50,68 грн.

51 грн.

53 грн.

Запитання 9

Задача

В кафе за минулий рік поступили макаронні вироби:

макарони звичайні І-го гатунку 1000 кг. по ціні 3,00 грн за 1 кг.

вермішель вищого гатунку 500 кг. по ціні 4,00 грн. за 1 кг.

локшина домашня 300 кг. по ціні 3,50 грн. за 1 кг.

Націнка підприємства - 35%

Розрахуйте середньозважену ціну макаронних виробів з націнкою підприємства.

варіанти відповідей

3,36 грн

1,18 грн

4,54 грн

2,18 грн

Запитання 10

Задача

На підприємство надійшло:

Борошно пшеничне в/с 50 кг по 10,80 грн.

Борошно пшеничне Іс 80 кг по 9,50 грн.

Борошно пшеничне ІІс 30 кг. по 7,90 грн.

Середньозважена ціна за 1 кг. борошна - ? грн.

варіанти відповідей

28,20 грн.

9,40 грн.

9,60 грн.

5,67 грн

Запитання 11

Задача

Назва страви «Борщ» Розкладка № 169

На 1000 г. страви необхідно 150 гр. капусти свіжої

Скільки капусти необхідно для приготування 25 порцій борщу по 400 гр.?

варіанти відповідей

9375 гр.

3750 гр.

1500 гр.

Запитання 12

Задача

Назва страви «Борщ» Розкладка № 169

На 1000 г. страви необхідно 20 гр. жиру кулінарного

Скільки жиру кулінарного необхідно для приготування 18 порцій борщу по 250 гр.?

варіанти відповідей

90 гр.

225 гр.

144 гр.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест