Облік, калькуляція (кондитер)

Додано: 28 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 22 рази
11 запитань
Запитання 1

Збірник рецептур булочних та борошняних кондитерських виробів - це

варіанти відповідей


нормативний документ – де описана система обліку продуктів харчування

книга з рецептурами

нормативний документ, де описується господарська діяльність підприємств ресторанного господарства

нормативний документ, який призначений для використання під час приготування кулінарної продукції

Запитання 2

Яким Збірником рецептур користуються кондитери для приготування кондитерських виробів?

варіанти відповідей

бірник рецептур національних страв і кулінарних виробів для підприємств харчування

Збірник рецептур булочних та борошняних кондитерських виробів

Збірник рецептур страв і кулінарних виробів для підприємств харчування

Запитання 3

 Як в рецептурах обліковується маса яєць?

варіанти відповідей

по масі брутто – вказується кількість яєць в штуках, і в масі нетто – без шкаралупи в грамах;

в масі брутто – вказується кількість яєць в штуках, і в масі нетто –без шкаралупи в штуках

в масі брутто – вказується кількість яєць в грамах, і в масі нетто –без шкаралупи в штуках

в масі брутто – вказується кількість яєць в грамах, і в масі нетто –без шкаралупи в грамах

Запитання 4

Калькуляційна картка складається для:

варіанти відповідей

 визначення націнки підприємства

для визначення ціни реалізації

щоб дізнатися норми закладки продуктів

всі відповіді вірні

Запитання 5

На скільки кг тіста складена рецептура у Збірнику?

варіанти відповідей

1

50

10

100

Запитання 6

Які дані потрібні для розрахунку необхідної кількості води для приготування тіста заданої вологості?

варіанти відповідей

кількість води, вологість тіста, маса закладеної сировини в натурі, маса сировини в сухих речовинах

кількість води, вологість тіста, маса сировини в сухих речовинах

кількість води, вологість тіста, маса закладеної сировини в натурі

 кількість води, кількість борошна, вологість тіста, маса закладеної сировини в натурі, маса сировини в сухих речовинах

Запитання 7

Які одиниці виміру використовуються в Збірникурецептур кондитерських виробів?

варіанти відповідей

кг, %

%

г, %

г

Запитання 8

Якою буде ціна виробу, якщо було використано інгрідієнту А - 1,2 кг за ціною 8 грн/кг, інгрідієнту Б - 0,8 кг за ціною 94 грн/кг, інгрідієнту В - 0,5 кг за ціною 32 грн/кг та інгрідієнту Г - 0,35 кг за ціною 12,5 грн/кг?

варіанти відповідей

117, 5 грн

105,17 грн

 146,5 грн

46 грн

Запитання 9

Скільки буде 14% від числа 257?

варіанти відповідей

35,98

1835

18,35

140

Запитання 10

Яка буде вартість торту, якщо витрати на його виготовлення склали 86 грн, відсоток посередника складає 6% і торгова націнка 30%.

варіанти відповідей

30,96 грн

122 грн

116, 96 грн

117 грн

Запитання 11

Розмір націнки залежить від таких чинників:

варіанти відповідей

класу закладу ресторанного господарства (чим вищий клас, тим вищий розмір націнки)

від сезону

складності кулінарної обробки

від місця розміщення закладу ресторанного господарства

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест